Henter ny angriper

Christopher Mbamba (22) har skrevet under for Alta IF.

FORNØYDE: Anders Abrahamsen (bildet) og Alta IF-trener Rune Repvik er glade for at angrepsspilleren Christopher Mbamba har skrevet under for klubben.   Foto: Alta IF

sport

Angrepsspilleren fra Zimbabwe kommer gratis fra 2. divisjonsklubben Medkila, der han har  scoret to mål på sesongens 14 første kamper. Bunnlaget fra Harstad har slitt tungt i år, og har nå nå sluppet to av sine beste spillere til Alta IF. Nylig skrev målvakten Maris Eltermanis under for 1. divisjonsklubben fra Nordlysbyen.

– Christopher Mbamba er en spennende spiller med stort utviklingspotensial. Jeg har både sett han i aksjon selv og fått gode referanser, forteller Alta IF-trener Rune Repvik.

Mbamba kom til Alta i går og skrev under kontrakten med klubben kort tid senere. Om han rekker å bli spilleklar til søndagens hjemmekamp mot Ranheim er usikkert.

– Vi jobber med saken, men det er ikke sikkert at vi får papirene i orden før Ranheim-kampen. Men vi håper at det ordner seg, kommenterer sportslig koordinator i Alta IF, Anders Abrahamsen.

Det håper også hovedtrener Rune Repvik. Det skal imidlertid mye til for at Mbamba går rett inn i startelleveren.

– Han skal trene med oss i dag og i morgen. Hvis han er utrolig god fra første sekund er det ikke utenkelig at han spiller mot Ranheim, men i utgangspunktet er dette en spiller som vi ser på som en langsiktig investering. Han trenger kanskje litt tid på seg, og det skal vi gi han. Men det er selvfølgelig fantastisk hvis han tar nivået med en gang, sier Repvik.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport