Runa er raskest i Norge

Alta-jenta løp 60m på under åtte sekunder.

Runa Lillegård.  Foto: Tor Børge Lekang

sport

Runa Lillegård har imponert stort med sin vanvittige hurtighet tidligere, men lørdag klinket den 13 år gamle Alta IF-utøveren til med prestasjon som topper det meste. Under Tyrving-lekene tok hun seg til finale på 60m med tiden 8.26, og da det gjaldt som mest gjorde hun unna distansen på den meget sterke tida 7,99, og var den første løperen som ble klokket i mål. Hele 71 jenter stilte til start, men ingen kunne altså hamle opp med den talentfulle altaværingen.

- Dette gir smått utrolige 1110 poeng på Tyrvingtabellen! Vi gratulerer, skriver Alta IFs friidrettsgruppe på sine facebooksider.

Hun ble for øvrig nummer to på samme distanse i Donald Duck-lekene, som ble arrangert fredag. Da lød tiden hennes på 8.33. Under Tyrving-lekene lørdag kapret hun i tillegg til førsteplassen på 60m en andreplass på 200m hekk. Hun ble klokket inn på tiden 31,17, som ifølge Alta IF er ny kretsrekord på distansen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport