Sparret til gull

Marius Radem og Kaja Povenius ble begge nordnorske mestre i helgen.

STERK ALTA-INNSATS: Andreas Søraa Moe, Cecilie Westgaard, Kaja Povenius og Marius Radem imponerte alle under sist helgs taekwondo-NNM. De fire altaværingene kapret til sammen seks medaljer i Tromsø. Også Geir Karlsen og Ole Christian Povenius deltok i mesterskapet, men de havnet utenfor pallen.  

sport

Utøverne fra Alta taekwondoklubb leverte prestasjoner på meget høyt nivå under årets nordnorske mesterskap.

160 utøvere fra hele Nord-Norge var på plass da NNM i taekwondo ble arrangert i Tromsø sist helg. Alta taekwondoklubb stilte med seks deltakere, og fire av disse forlot Ishavsbyen med edelt metall i bagasjen. Totalt ble det delt ut seks medaljer til utøverne fra Alta.

To gullmedaljer

Marius Radem og Kaja Povenius tok begge gullmedaljer i sparring i sine respektive klasser. Også Andreas Søraa Moe og Cecilie Westgaard kapret hver sin medalje. Førstnevnte ble nummer to og fikk tildelt sølv, mens sistnevnte seiret i bronsefinalen og endte på tredjeplass. Westgaard sørget også for bronsjemedalje i mønster og sølv i «Hi Kick», som er en øvelse i spesialteknikk.

– Det var veldig flott innsats av utøverne fra Alta taekwondoklubb. At fire av våre seks deltakere klinket til med medalje er meget sterkt i et så stort mesterskap. Også Geir Karlsen og undertegnede deltok i NNM, men vi klarte dessverre ikke å sikre oss medaljer denne gangen. Mesterskapet sett under ett er vi svært godt fornøyde med prestasjonene, fastslår Ole Christian Povenius i taekwondoklubben fra Nordlysbyen.

Flott NM-oppladning

Fire av de som kjempet om heder og ære i Tromsø skal også fighte om topplasseringer i årets norgesmesterskap, som går av stabelen i Tønsberg om drøyt to uker. For Cecilie Westgaard, Kaja Povenius, Andreas Søraa Moe og Geir Karlsen var NNM en perfekt oppladning til NM.

– Kaja og Andreas er såpass unge at de deltar i landsmesterskapet, mens Cecilie og Geir skal slåss om NM-medaljer. NNM var stort, men det som skal skje i Tønsberg er mye større. Trolig blir det et sted mellom 300 og 400 deltakere der, og nivået er skyhøyt. Vi kommer ikke til å legge for mye press på våre unge talenter, og skal være ekstremt fornøyde hvis en av våre utøvere klarer medalje i dette selskapet. Selv reiser jeg sørover som reiseleder, og gleder meg til å følge Kaja, Andreas, Cecilie og Geir fra sidelinjen, avslutter Povenius.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport