Hengt ut som «ubrukelig rasshøl» og innavl

– De ropte «jævla same» fra før kampstart, sier Magnus Nikolaisen om Lyn-supporterne.

HENGES UT: Magnus Nikolaisen kalles ubrukelig rasshøl av Lyn-supporterne, etter at han benyttet anledningen til å feire foran Bastionen.  Foto: Geir Helge Skattebo

sport

Flere Alta-spillere, da særlig Magnus Nikolaisen og Håvard Nome, får kjørt seg på forumet til Lyn-supporterne.

– Ubrukelig rasshøl

Bastionen er nemlig svært lite fornøyd med besøket fra Alta, og da særlig Nikolaisen og Nome.

Les også:

– Han var sint

Lukasz Jarosinski måtte roes ned etter kampen mot Lyn.


Les også:

Alta satte to etter pause

Alta står med full pott etter nok en god avslutning på en seriekamp.


«Spissen deres beinflyr over banen for å innta rollen som ubrukelig rasshøl foran Bastionen» og «Fyren var/er en idiot», er beskrivelsene av Magnus Nikolaisen for feiringen etter 0-2-scoringen.

Alta betegnes som et «usympatisk» lag.

– Forbanna innavl

Heller ikke Lyns spillere er fornøyd med Altas opptreden. Keeper Thomas Sandsør skriver på sin Twitter-profil at Magnus Nikolaisen «har herved ført seg opp på topp 5 listen over usmakelige spillere», og betegner Håvard Nomes duell med hjemmelagets Bjørn Lindin Hansen som «forsøk på overlagt drap».

Nome fikk også høre at han hadde havnet i fengsel dersom duellen hadde skjedd utenfor banen, og ble buet ut etter episoden med Bjørn Lindin Hansen, og ble kalt møkkamann. Han sier til Altaposten at det var et uhell, og at han aldri mente å skade Lindin Hansen. I ettertid har Nome beklaget overfor spilleren.

– Jeg prøvde å ringe han i går, og har sendt ham tekstmelding og beklaget hendelsen. Det var en duell, og jeg mente aldri å skade ham. Det var et uhell, sier Nome.

– Innavl

På en åpen gruppe for 2. divisjon på Facebook, skriver en Lyn-supporter ved navn Jørgen Holbæk-Hanssen, som tidligere opptrådt som talsmann for Bastionen, følgende:

– Gratulerer Alta, rasshøllaget i 2. div. Håner våre supportere etter scoring. Forbanna innavl.

Andre kommentarer bruker ord som «klyse», «rasshøl» og «drittsekker».

– Kalt «jævla same»

Nikolaisen reagerer sterkt på Lyn-supporternes opptreden.

– De ropte dritt fra før kampen begynte, det gikk i «jævla same» og stygging, for å nevne noe, sier han til Altaposten.

Alta-spissen forklarer det som skjedde på scoringen hans, som et øyeblikk med adrenalin.

– Jeg løp mot Altas supportere for å juble, og jublet vel ett sekund i retning Lyn-supporterne. Jeg var i gledesrus, og det var nok litt unødvendig av meg, men jeg skværet opp med dem etter kampen. At jeg har vist fingeren til noen, som det påstås, er bare tull. Det har jeg ikke gjort, sier Nikolaisen, som sier han ikke ville gjentatt feiringen.

– Det skapte jo store reaksjoner, men jeg har beklaget det. Jeg synes Lyn-supporterne burde fokusere på neste kamp, i stedet for å slenge dritt til oss og samehetse oss. Det får de ta på sin kappe.

Fikk klare beskjeder

Også Christian Reginiussen fikk noen klare beskjeder etter kampen.

- De ropte jo litt forskjellig, men jeg fikk med meg at de syntes vi var et møkkalag, og ikke hørte hjemme der. Da sa jeg til dem at det hadde de helt rett i, vi hører hjemme på et høyere nivå, ler midtbanespilleren.

- Ikke diskriminert

Tribuneansvarlig i Bastionen, Morten Røise Myhrvold, sier han ikke har fått med seg at det har forekommet diskriminerende tilrop mot Alta-spillerne.

- Under kampens hete kan det bli ropt ting som kan virke hetsende, men at det skal være ropt diskriminerende tilrop av den typen, har jeg ikke fått med meg, sier Myhrvold, som ikke fikk med seg situasjonen der Nikolaisen løp mot fansen.

- Det er blitt skrevet at han viste den lengste fingeren, men om det er riktig, vet jeg ikke, kommenterer han.

- Alta blir av flere av deres supportere betegnet som et «usmakelig lag», er du enig i det?

- Jeg vil ikke kalle dem usmakelige, men det var tydelig at de hadde temperament, og feiringen til spissen, var en unødvendig handling, sier tribunesjefen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport