Karl Eirik Steffensen"/>

Sier nei til Sápmi

Sigurd Rushfeldt (33) sier nei til spill for samelandslaget.

SIER NEI: Sigurd Rushfeldt vil ikke spille for Sapmi. 

sport

Kanarifansen sang «Sigurd er en same», og joiket under kampen mellom Lillestrøm og TIL mandag. Uten at Rushfeldt tar seg nær av det.

– Det er ikke første gang det skjer. Og det gjør meg absolutt ingenting, sier Rushfeldt om den saken.

– Det er knapt så jeg hører det, legger han til.

Er ikke samisk

Kanarifansen bør uansett sjekke fakta. I disse dager finsiktes nemlig VM-troppen til Sápmi – eller samelandslaget. Og Bladet Tromsø vet at Rushfeldt – blant flere TIL-spillere – er ønsket med i troppen som tidligere TIL-trener Ivar Morten Normark skal lede.

– Jeg regner med at Ivar Morten Normark vil kontakte Rushfeldt, så får han svare selv. Det samme gjelder Ole Martin Årst, sa Nilut til VG Nett i går.

– Men jeg er ikke aktuell. Jeg er heller ikke samisk så, så vidt jeg vet, sier 33-åringen – og mener at han med TIL og A-landslaget har mer enn nok å konsentrere seg om.

Også nei fra Årst

Rushfeldt har imidlertid ingen problemer med å representere samisk kultur gjennom spill for Gutan.

– Det er ikke noe i veien for det. Det gjør jeg jo også gjennom spill for TIL. Men for meg er det ikke naturlig å spille for samelandslaget. Jeg er av kvensk opprinnelse, forteller Sigurd - som tente håpet for TIL da han både scoret og ordnet straffe i 2-1-seieren over Lillestrøm mandag.

Også Rushfeldts spissmakker i TIL, Ole Martin Årst har takket nei til Sápmi.

– Det er uaktuelt, er Årsts korte kommentar til Nordlys.

Henter fra TUIL, TIL og Glimt

TIL-stopper Tore Reginiussen var også ønsket av Ivar Morten Normark, som skal lede Sápmi gjennom VM-sluttspillet i Frankrike. Men Reginiussen er uaktuell på grunn av U21-landslagssamling.

Normark legger forøvrig ikke skjul på at han ønsker bredden fra de nordnorske toppklubbene.

– TIL, Bodø/Glimt og TUIL vil helt sikkert bli godt representert.

Normark understreker at han foreløpig ikke har vært i kontakt med noen spillere ennå.

– Vi må jo først få oversikt over hvem som har anledning til å være med. Men jeg tror dette blir kanonskøy. Turneringen spilles i et attraktivt område og vil få stor oppmerksomhet.

– Føler du deg selv samisk?

– Vet ikke om jeg har det i blodet selv, men jeg hadde tre fantastiske år i sameland i Finnmark, og det har påvirket meg mye. Jeg ser frem til å jobbe med denne gjengen, sier Ivar Morten Normark til Nordlys.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport