Karl Eirik Steffensen"/>

Fest for hele familien

Offroad Finnmark lover å ta godt vare på alle som dukker opp på fredagens sykkelfest i Alta sentrum.

GLEDER SEG: Edvard Einarsen, Stig Misund, Andreas Kampenhøy, Ulf Thomassen og Marit Hætta Øverli gleder seg stort til fredagens barne- og ungdomsritt i Alta sentrum.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Førstkommende fredag spilles det ingen fotballkamper i storarrangementet Åpent nordisk mesterskap for J16. Det betyr ikke det samme som at det blir en rolig dag i Nordlysbyen. Sammen med en rekke solide samarbeidspartnere, deriblant arrangøren av fotballmesterskapet i Alta og Hammerfest, skal Offroad Finnmark skape liv og røre for hele familien.Sterke støttespillere

Det er først og fremst de yngste som skal i aksjon når fredagens barne- og ungdomsritt arrangeres i Alta sentrum. Men arrangementet vil bestå av langt mer enn bare sykkel. Innledningsvis vil Husets dansegruppe opptre for de fremmøtte. Deretter blir det BMX- og skateboardshow og flere kulturinnslag før Åpent nordisk mesterskap overtar stafettpinnen.

- Det kommer til å bli et flott arrangement, og vi er utrolig glade for at vi har fått til et samarbeid med så store aktører i Alta-samfunnet. Nordlysbyen sykkel, Åpent nordisk mesterskap, Finnmark Kraft og Grieg Seafood bidrar alle til at det blir massevis av sport, dans og musikk i sentrum fredag ettermiddag, kommenterer Marit Hætta Øverli i Offroad Finnmark.Presenterer finalelagene

Åpent nordisk mesterskap skal i tillegg til triksekonkurranse og autografskriving presentere finalelagene i mesterskapet. De siste innledende kampene spilles torsdag ettermiddag, og fredag vil altså publikum få stifte et nærmere bekjentskap med turneringens aller beste spillere.

- Vi synes dette sykkelrittet for barn og ungdom er en flott idé, og vi har hele veien sagt at vi er interesserte i et samarbeid med Offroad Finnmark, kommenterer Ulf Thomassen i mesterskapskomiteen.

- Som en relativt nyoppstartet bedrift ser vi på mulighetene til å vokse oss store sammen med Offroad Finnmark. Det er et kjempeinitiativ som vi mer enn gjerne støtter økonomisk, sier Edvard Einarsen fra Finnmark Kraft.Tøff utfordring

Barnerittet i Alta sentrum vil ikke bli en veldig slitsom affære. Her ønsker arrangøren bare å få flest mulig til å delta.

- Det blir en kort løype rundt DnB-bygget for de aller yngste, mens de litt eldre sykler til Høgskolen og tilbake. Ungdomsrittet, som er for utøvere i alderen 12-17 år, kommer til å bli en langt tøffere utfordring. De skal sykle til Sandfallet og Aronnes før de kommer i mål i sentrum. Denne løypa er 12 kilometer, og her snakker vi skikkelig offroad. Det blir en forsmak på det virkelige Offroad Finnmark, som starter neste lørdag, kommenterer Stig Misund i Nordlysbyen sykkel.Serverer middag

For å lage skikkelig show i sentrum har Marit Hætta Øverli huket tak i BMX-syklisten Andreas Kampenhøy. Sammen med to kamerater fra Trondheim skal han vise halsbrekkende stunts på BMX og skateboard.

- Vi skal sette opp en del ramper og slikt for å gjøre showet så publikumsvennlig som mulig. Det kommer til å bli veldig bra, understreker Kampenhøy.

Arrangøren kan også tilby mat og drikke til familiemedlemmene som er på plass sammen med sine barn og unge.

- Ingen trenger å gå hjem for å spise middag. Grieg serverer både laksesuppe og fiskeburgere, så det er bare å sette av tid til dette arrangementet. Det vil absolutt være verdt å få med seg, smiler Marit Hætta Øverli.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport