Karl Eirik Steffensen"/>

Fest for hele familien

Offroad Finnmark lover å ta godt vare på alle som dukker opp på fredagens sykkelfest i Alta sentrum.

GLEDER SEG: Edvard Einarsen, Stig Misund, Andreas Kampenhøy, Ulf Thomassen og Marit Hætta Øverli gleder seg stort til fredagens barne- og ungdomsritt i Alta sentrum. 

sport

Førstkommende fredag spilles det ingen fotballkamper i storarrangementet Åpent nordisk mesterskap for J16. Det betyr ikke det samme som at det blir en rolig dag i Nordlysbyen. Sammen med en rekke solide samarbeidspartnere, deriblant arrangøren av fotballmesterskapet i Alta og Hammerfest, skal Offroad Finnmark skape liv og røre for hele familien.Sterke støttespillere

Det er først og fremst de yngste som skal i aksjon når fredagens barne- og ungdomsritt arrangeres i Alta sentrum. Men arrangementet vil bestå av langt mer enn bare sykkel. Innledningsvis vil Husets dansegruppe opptre for de fremmøtte. Deretter blir det BMX- og skateboardshow og flere kulturinnslag før Åpent nordisk mesterskap overtar stafettpinnen.

- Det kommer til å bli et flott arrangement, og vi er utrolig glade for at vi har fått til et samarbeid med så store aktører i Alta-samfunnet. Nordlysbyen sykkel, Åpent nordisk mesterskap, Finnmark Kraft og Grieg Seafood bidrar alle til at det blir massevis av sport, dans og musikk i sentrum fredag ettermiddag, kommenterer Marit Hætta Øverli i Offroad Finnmark.Presenterer finalelagene

Åpent nordisk mesterskap skal i tillegg til triksekonkurranse og autografskriving presentere finalelagene i mesterskapet. De siste innledende kampene spilles torsdag ettermiddag, og fredag vil altså publikum få stifte et nærmere bekjentskap med turneringens aller beste spillere.

- Vi synes dette sykkelrittet for barn og ungdom er en flott idé, og vi har hele veien sagt at vi er interesserte i et samarbeid med Offroad Finnmark, kommenterer Ulf Thomassen i mesterskapskomiteen.

- Som en relativt nyoppstartet bedrift ser vi på mulighetene til å vokse oss store sammen med Offroad Finnmark. Det er et kjempeinitiativ som vi mer enn gjerne støtter økonomisk, sier Edvard Einarsen fra Finnmark Kraft.Tøff utfordring

Barnerittet i Alta sentrum vil ikke bli en veldig slitsom affære. Her ønsker arrangøren bare å få flest mulig til å delta.

- Det blir en kort løype rundt DnB-bygget for de aller yngste, mens de litt eldre sykler til Høgskolen og tilbake. Ungdomsrittet, som er for utøvere i alderen 12-17 år, kommer til å bli en langt tøffere utfordring. De skal sykle til Sandfallet og Aronnes før de kommer i mål i sentrum. Denne løypa er 12 kilometer, og her snakker vi skikkelig offroad. Det blir en forsmak på det virkelige Offroad Finnmark, som starter neste lørdag, kommenterer Stig Misund i Nordlysbyen sykkel.Serverer middag

For å lage skikkelig show i sentrum har Marit Hætta Øverli huket tak i BMX-syklisten Andreas Kampenhøy. Sammen med to kamerater fra Trondheim skal han vise halsbrekkende stunts på BMX og skateboard.

- Vi skal sette opp en del ramper og slikt for å gjøre showet så publikumsvennlig som mulig. Det kommer til å bli veldig bra, understreker Kampenhøy.

Arrangøren kan også tilby mat og drikke til familiemedlemmene som er på plass sammen med sine barn og unge.

- Ingen trenger å gå hjem for å spise middag. Grieg serverer både laksesuppe og fiskeburgere, så det er bare å sette av tid til dette arrangementet. Det vil absolutt være verdt å få med seg, smiler Marit Hætta Øverli.