Karl Eirik Steffensen"/>

Felt av spikerpistol

Kjetil Thomassen traff definitivt ikke spikeren på hodet dagen før Sápmi satte kursen for Frankrike.

SELVMÅL: Kjetil Thomassen var maks uheldig og mistet Sápmis landslagsreise til Frankrike. Årsak: Han skjøt seg selv i låret med en spikerpistol.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Tverrelvdalens talentfulle målvakt Kjetil Thomassen var den eneste keeperen som var tatt ut i Sápmis landslagstropp som onsdag reiste til Toulouse i Frankrike for å spille landskamp. Dagen før avreise måtte han melde forfall, og Nordreisa-målvakt Henrik Henriksen ble kalt inn på kort tid. Altaværingen var ikke spesielt høy i hatten da han ringte landslagstrener Svein Ole Sandvik tirsdag ettermiddag.

- Jeg var på jobb tirsdag da uhellet var ute. På et eller annet vis klarte jeg å skyte meg selv i låret med en spikerpistol, og etter et kort legebesøk ringte jeg Svein Ole og meldte forfall. Det var uheldige omstendigheter, og det skal ikke mye til for at en slik pistol går av. Men jeg må vel bare innse at det var ekstremt klønete av meg, sier en lattermild Kjetil Thomassen til Altaposten.Angrer litt

Han skulle gjerne vært med til Frankrike, og innser i ettertid at han kanskje var litt for kjapp til å melde forfall.

- Det var veldig ømt rett etterpå, og legen anbefalte meg å bli hjemme. Men allerede senere på kvelden kjentes det bedre ut, og ettersom kampen ikke spilles før i morgen skulle jeg nok klart å pine meg gjennom 90 minutter. Jeg angrer litt på at jeg var så kjapp med å si fra meg plassen, kommenterer Thomassen.

Som eneste uttatte keeper følte Tverrelvdalen-spilleren at han var nødt til å ta den avgjørelsen.

- Hadde det vært to keepere med, ville jeg neppe sagt noe. Da hadde jeg blitt med uansett. Men siden jeg visste at de var nødt til å finne en erstatter fattet jeg en kjapp beslutning.Får flere sjanser

Spikeren traff noen få cm over kneet, og Thomassen har vært sykemeldt i går og i dag. I morgen bærer det tilbake på jobb igjen.

- Det er vel en grunn til at jeg har fått mellomnavnet "klodrian". Jeg klarer å gjøre de merkeligste ting, så sjefen ble nok litt oppgitt da jeg leverte inn to dagers sykemelding på grunn av en slik hendelse. Men shit happens, man må bare le av det i ettertid, smiler Thomassen, som regner med å få en ny sjanse på det samiske fotballandslaget til sommeren.

- Da blir det omkamp mot Occitania i Kautokeino eller Karasjok, og jeg har fått gode signaler om at jeg får plass i den troppen. Jeg håper på flere sjanser, sier den uheldige målvakten til A-sporten.

Sápmi møter Occitania i Frankrike fredag ettermiddag.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport