Karl Eirik Steffensen"/>

Suveren i norgescupen

Ingen var i nærheten av å snyte Chris Daniel Elde (16) for norgescupseieren i scootercross.

SEIER I MERÅKER: Chris Daniel Elde kjørte solide heat og vant norgescupen i klasse ungdom 14-16 år under NM i Meråker sist helg.  Foto: Kjell Elde

sport

Mens kjørerne i klasse Pro stock, Pro open og Pro stock damer kjørte for norgesmestertittel i Meråker sist helg, kjempet altaværingene Chris Daniel Elde, Marius Nord og Martin Moland om seier i norgescupen i klasse ungdom 14-16 år og Semi Pro stock.

Vant to heat

Det var i førstnevnte klasse at 16-åringen Chris Daniel Elde var suveren. Han vant to heat og ble nummer to i det siste heatet. Bare Elias Ishoel fra Oppdal hang sånn omtrent med på notene, men altaværingen følte seg aldri truet av kjøreren som ble nummer to i klassen.

- Jeg kom greit ut i samtlige heat, og kjørte meg fort opp i ledelsen. I det første heatet var det litt kniving om førsteplassen, men jeg holdt unna for Elias. I andre heat var det større avstand mellom oss, og jeg hadde god kontroll. I siste heat fikk jeg litt problemer, men ikke verre enn at jeg roet ned og kontrollerte inn sammenlagtseieren. Det var veldig artig å stikke av med gull i et løp som dette. Selv om ikke jeg fikk noen NM-tittel, var dette jo et uoffisielt norgesmesterskap. Det er alltid greit å ha på CV-en, sier en fornøyd Chris Daniel Elde til Altaposten.

Klasser opp

Alta-kjører Marius Nord kjørte også i denne klassen. Han ble nummer tre sammenlagt etter å ha kjørt tre ganske gode heat. Han var imidlertid 16 poeng bak klubbkameraten på førsteplass. Chris Daniel Eldes seier var for øvrig Altas tredje strake norgescuptriumf i denne klassen. Martin Moland gikk til topps i 2011 og Glenn Henry Isaksen året før.

Nevnte Martin Moland kjørte i klasse Semi Pro stock i Meråker og kapret også en plass på pallen. Han måtte se seg slått av Magnus Sagen Reiten og Fredrik Kirkhus, men sikret tredjeplassen ett poeng foran Mikkel Eirik Triumf fra Kautokeino.

Sesongen er nå på hell for Alta-kjørerne, men noen løp gjenstår fortsatt før scooterne legges vekk.

- Jeg skal delta i Borealiscrossen i Alta førstkommende fredag. Deretter blir det vel noen løp i påska og deltakelse i Reisacrossen, forteller Chris Daniel Elde, som tar steget opp i klasse Semi Pro stock neste sesong.

- Jeg ser frem til større utfordringer. Det skal bli spennende å konkurrere med en scooter som har over dobbelt så mange hestekrefter som den jeg kjører med nå, avslutter han.

PS! Magnus Lindbäck fra Lakselv ble norgesmester i søndagens supercross. Edvard Moland fra Alta ble nummer to sammenlagt i gjesteklasse 12-14 år.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport