Therese Stabrun"/>

Maks uflaks i debuten

Alta-hopperen Anna Odine Strøm (13) ble kommandert ut på bommen med ødelagt hoppdress. Det kunne fått fatale konsekvenser.

  Foto: Øyvind Strøm

sport

Sesongens siste hopprenn i kontinentalcupen for damer gikk i helgen av stabelen i Liberec i Tsjekkia, men dog ikke uten problemer for Alta IFs landslagsdebutant Anna Odine Strøm (13). I lørdagens konkurranse ble hun diskvalifisert på grunn av en ødelagt glidelås i hoppdressen, mens søndagens hopprenn ble avlyst på grunn av tett snøvær. Landslagsdebuten ble dermed ikke helt som ungjenta hadde sett for seg.

- Vi reiste nedover med visshet om at Anna kunne gjøre det godt. På torsdagens trening var hun best av de norske hopperne og sportslig sett lå alt til rette for at dette skulle bli en bra helg sett med våre øyne. Men så skjedde altså det verst tenkelige. Glidelåsen i hoppdressen raknet og været slo seg vrang, forteller Anna Odines far, Øyvind Strøm på telefon fra Gardermoen i formiddag.Ble kommandert på bommen

Selv med ødelagt hoppdress og glidelåsen i hånden ble Anna Odine kommandert ut på hoppbommen av arrangørens startansvarlig. Det fikk både FIS og familien Strøm til å rase.

- Det er rett og slett livsfarlig å hoppe med åpen hoppdress. Jeg tør ikke tenke på hvor galt det kunne ha gått. Han som var startansvarlig kjeftet og ropte at hun måtte komme seg ut på bommen, selv om hun fortvilt prøvde å forklare hva som var galt. Han var nok ikke så veldig skarp i engelsk den mannen, fortsetter Strøm.Unnskyldning fra FIS

Da resten av arrangørstaben ble klar over situasjonen fikk både hopperen selv og faren beklagelser med det samme.

- Anna har fått en uforbeholden unnskyldning fra FIS, og starteren fikk seg en skikkelig overhøvling. Slike ting skal overhodet ikke skje, og spesielt ikke med så unge utøvere. Heldigvis har hun lært at hun ikke trenger å sette utfor med ødelagt utstyr, så jeg kan med trygghet si at hun aldri kommer til å høre på en kjeftende østeuropeer igjen, sier Strøm videre.Høstet verdifull erfaring

Selv med en ekkel opplevelse på lørdag var Anna Odine den som var mest irritert over at været ødela for gårsdagens konkurranse.

- Hun ønsket å vise hva hun er god for og ville veldig gjerne hoppe i går. Jeg tror nok at hun var den som var mest irritert av alle da rennet ble avlyst. Vi har forhåpentligvis brukt opp all uflaksen for flere år framover, og har allerede fått lovnader om at hun skal få hoppe på landslaget igjen. I tillegg har Anna høstet masse verdifull erfaring i helgen. Hun har fått bo på samme hotell som verdens beste hoppere, hun har hoppet med samme fart som de aller beste og hun har vært en del av verdenscupsirkuset. Det har vært både spennende og lærerikt, og er helt klart noe hun vil ta med seg videre i karrieren, avslutter han.

Sammenlagtseieren i kontinentalcupen gikk for øvrig til østerrikske Daniela Iraschko.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport