Magne Ek"/>

Møttes i NNM-finalen

Brage Angell og Kennet Flage har trent sammen i årevis. I helga møttes de i NNM-finalen i taekwondo.
sport

To Alta-utøvere gjorde opp seg i mellom i sparring under helgas NNM i taekwondo (NTN) i Bodø. Kennet Flage (15), som tok gull i mønster, måtte se seg slått av treningskameraten Brage Angell (15). Men gull og sølv til Alta i klasse junior 14-15 år er hovedtrener Elisabeth Berg Angell veldig godt fornøyd med.

- Det var fantastisk å oppleve en ren Alta-finale og det er et klart bevis på at vi holder et høyt nivå her oppe i Finnmark. Vi kom hjem med tre gull- og en sølvmedalje, mens de tre utøverne fra Kirkenes vant tre gull-, en sølv- og en bronsemedalje, sier Berg Angell som sammen med klubbkamerat Håvard Flage var dommere under mesterskapet.

Berg Angell er mor til Brage, mens Håvard er far til Kennet.

- Det var veldig spesielt for oss å sitte der å se våre poder kjempe mot hverandre i finalen, sier hun.Best i spark

I tillegg til gullmedaljene til Flage og Angell ble det gull også til Erlend Mathisen Gjerde (18), opprinnelig fra Hammerfest, men som har vært i Alta taekwondoklubb de siste tre årene. I helga var han med som coach for de andre utøverne fra klubben, men deltok selv i high kick.

- Han knuste en planke på høyden 2,50 og vant dermed gullet, sier Berg Angell

I tillegg til de tre nevnte urøverne var også Henriette Mathisen (18) og Cecilie Westgård (16) med i mesterskapet.

- Henriette var uheldig i mønster da hun i første runde møtte hun som senere vant klassen. Cecilie stoppet litt opp i sitt mønster og var dermed ute. Hun klarte heller ikke å hevde seg helt i toppen i sparring, sier Berg Angell.Ekstra treningssamling

Søndagen var utøverne fra Alta, inkludert Elisabeth Berg Angell og Håvard Flage, med på en treningssamling med master Per Andresen, den høyst graderte i NTN taekwondo i Norge.

- Det var en svært givende og lærerik samling med mange gode utøvere. Jeg tror vi var 25 utøvere med sort belte som sto oppstilt helt fremst, sier hun.

Der framme vil hun trolig få selskap av sønnen Brage om ikke altfor lenge.

- Både Brage og Kennet har rødt belte med tre striper og skal forsøke seg på sort belte i november, sier en fornøyd hovedtrener, Elisabeth Berg Angell.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport