Magne Ek"/>

Kamp om skiløperne

Saami ski race arrangeres samme helg som femmila i NM kommende vinter.

  Foto: Karl Eirik Steffensen

  Foto: Karl Eirik Steffensen

  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport


Vinterens Saami ski race er satt opp 1. april, samme helg som NM del to arrangeres i Fauske.

- Vi ønsker naturligvis ikke en kollisjon med NM, men vi måtte velge blant flere onder og vurderte det dit at vi rett og slett ikke hadde andre muligheter, sier Ole Einar Hætta som i år var med i ledergruppa i Saami ski race.

- Helga før er det Nord-norsk mesterskap, og vi tror vi rekrutterer flere løpere fra Nord-Norge enn vi gjør blant toppløperne som skal gå NM. Helga etter er det påske. Skulle vi vente til etter påske var første mulighet den 16. april og vi tør ikke vente så lenge. Blir det en tidlig vår så risikerer vi overvann flere steder i traseen, forklarer Hætta.Andre nasjoner

På programmet i vinterens NM del to står blant annet tremila for damer og femmila for herrer. Det betyr at de fleste norske langdistanseløperne trolig prioriterer den konkurransen.

- Kollisjonen gjør naturligvis at det blir vanskelig å få norske toppløpere til oss, men vi håper å få gode løpere fra andre land, sier Hætta.

Den lengste distansen under Saami ski race er på 90 kilometer og går fra Hetta til Kautokeino. Årets renn ble vunnet av den norske landslagsløperen Petter Eliassen og finske Heli Heiskanen. Nærmere 200 deltakere gikk konkurranseklassen i årets løp. I tillegg har man mulighet til å kun gå 60 kilometer.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport