Frank Halvorsen"/>

Ingen millionbud på Sega

At Alta IF får 1,2 millioner for Sega er totalt bomskudd av media. Det sier Bernt Berg i Alta IF. Samtidig står lokale investorer klar til å hente ut fortjeneste.
sport

Etter det Altaposten erfarer er det to lokale investorer fra Alta, samt en investor fra Bodø, som i sin tid hentet Sega nordover. Når Tromsø IL, ifølge TV2, skal ha bydd 1,2 millioner kroner for senegaleseren, er det en sannhet med flere modifikasjoner ifølge våre kilder. Totalt kan summen komme dit etter veldig mange kamper i TIL-trøya, pluss videresalg fra Tromsø IL en gang i framtida. Men kontantbeløpet er betydelig lavere i dag enn det som står i media, ifølge våre kilder.

Fornøyd

Segas agent i Norge ønsker ikke å si mye i denne saken ettersom det nå jobbes på høytrykk med et eventuelt salg.

- Jeg ønsker verken å bekrefte eller avkrefte tall som verserer i saken, men du kan sitere meg på at vi er utrolig fornøyde med måten Alta IF har tatt imot Sega på. Senest fredag sa han det til meg. Han er utrolig takknemlig for det både Åsmund Bjørkan og Rune Berger har gjort. Vi noterer oss det, sier agenten som henviser oss videre til Alta IF utover denne uttalelsen.Vil beholde Sega

I Alta IF-leiren er man rimelig taus i overgangssaken, men Bernt Berg melder at klubben i utgangspunktet vil beholde senegaleseren så lenge som mulig. Men samtidig vet han at Segas kontrakt varer i halvannet år til og at tiden er moden til forhandlinger med eventuelle interessenter.

Saken er den at skulle Alta IF velge å beholde Sega ut hele denne sesongen, vil verdien gå ned etter det siden han allerede neste sommer står fritt til å diskutere en Bosman-overgang etter endt 2012-sesong. Dermed kan Alta IF stå uten ei krone hvis det skulle skje.- Humbug og vas

- Jeg ønsker ikke å snakke om tall på nåværende tidspunkt, men tallene som kommer fram i media er bare humbug og vas. Vi ønsker ikke å si mer akkurat nå da vi ønsker arbeidsro. Tall får komme når man blir enige. Alle skal vite at vi ønsker å beholde Sega så lenge som mulig, men alt er til salgs så lenge prisen er rett, sier Bernt Berg som er sportslig koordinator mellom klubbens sportslig komité og styret i fotballgruppa.

Han har selv holdt på med denne saken hele søndag kveld og mandag formiddag.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport