Stempelridder Ailo til filmen

Mandag er det premiere på en dokumentar om Ailo Gaup.
sport

«Ailo Gaup – Stempelridderen» har førpremiere mandag klokka 11:00 på Aurora kino i Tromsø.

Dette er en dokumentarfilm om motocrosskjøreren Ailo Gaup. I filmen blir vi kjent med Ailos fascinerende karriere innenfor en av de farligste idrettene i verden – Freestyle Motocross FMX. En idrett han er to ganger verdensmester i.

Det blir vist klipp fra filmen, og filmens regissør og produsent vil være tilstede for å presentere filmen og prosjektet.

Dokumentaren har premiere onsdag 19. januar under Tromsø Internasjonale Filmfestival 2011. Filmen vil bli vist på NRK, sendetidspunkt er ikke bestemt.

Regien er ved Trond Brede Andersen og produsent er Mona Steffensen/Original Film. Finansieringen har NRK, Norsk Filminstitutt, Nordnorsk Filmsenter, Sparebanken NN Fondet og Sametinget stått for.

- Filmen er basert på arkivmateriale fra svært mange og ulike kilder, fra private opptak fra barndommen til norske, tyske og amerikanske TV-stasjoners opptak fra konkurranse. Dette er satt sammen med våre egne opptak og intervju med Ailo, hans støttespillere, familie og konkurrenter. Det hele syes sammen med et studiointervju utført av Alex Rosén, opplyser produsent Mona Steffensen i en pressemelding.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport