Karl Eirik Steffensen"/>

Rafsbotn trekker laget

Forbundet nekter Rafsbotn å takke nei til 3. divisjonsspill. RIL svarer med å trekke laget.

  Foto: Magne Ek

sport

Etter en måneds ventetid fikk Rafsbotn IL i går svar på søknaden om å slippe 3. divisjonsspill denne sesongen. Laget rykket opp, men ønsket ikke å ta plassen. Den innstillingen hadde ikke Norges fotballforbund mye til overs for.

Avslo søknaden

I går besluttet de nemlig å avslå klubbens søknad om å ikke spille i 3. divisjon i 2011.

– Vi forholder oss til at Rafsbotn IL blir med i 3. divisjon avdeling 12 denne sesongen, og vil ha det som utgangspunkt på terminlistemøtet 11. januar, skriver Troms fotballkrets i en mail til RIL.

– Jeg har vært i dialog med forbundet og gitt klar beskjed om at vi ikke kommer til å stille lag i 3. divisjon. For å unngå ytterligere «krangel» med forbundet har vi valgt å trekke laget. Vi gidder ikke å bruke mer tid på dette, kommenterer Ken Roar Pedersen i Rafsbotn ILs fotballgruppe.

Ingen konsekvenser

Han tror ikke beslutningen om å trekke laget kommer til å få store konsekvenser for klubben.

– Vi har ingen som helst mulighet til å spille 3. divisjonsfotball denne sesongen. Våre gutter trener to ganger i uka og er fornøyde med det. Når vi trekker laget må vi belage oss på å spille i den laveste divisjonen i Finnmark, noe som passer oss utmerket, fastslår Pedersen.

Slik han har tolket regelverket vil Tverrelvdalen nå få sjansen til å overta RILs plass. Leder i TILs fotballgruppe, Roar Volden, var ikke tilgjengelig for kommentar i formiddag. Men etter det Altaposten erfarer er også Tverrelvdalen svært usikker på om de ønsker å spille 3. divisjonsfotball i år.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport