Magne Ek"/>

– Ja, jeg er kanskje en av favorittene

Fjorårsvinner Arnt Ola Skjerve skjønner at folk anser han som en av favorittene på 50-mila, men han vil selv holde øye med Altas Roger Fossøy.
sport

Han ble tidligere i vinter nummer to i Femundløpet og føler både han selv og hundene er i god form før starten i morgen.

– Det kan gå bra selv om jeg ikke har fått trent så mye som jeg skulle ønske, men det som er gjort er blitt gjort veldig bra. Så dette ser bra ut, sier Arnt Ola Skjerve fra Rennebu.

I fjor var han 53 minutter foran Ronny Wingren i mål.

– Å vinne to år på rad hadde vært helt fantastisk, men det blir ikke enkelt. Det er mange kjørere som har veldig gode spann og er kommet til Alta for å kjempe om seieren, sier han.

Følger med Fossøy

Skjerve venter kamp fra flere kjørere, men sier han vil spesielt holde øye med en av Altas egne kjørere.

– Jeg skal følge litt ekstra med på hva Roger Fossøy driver med underveis, sier Skjerve.

Fossøy ble nummer tre på Femund-40 i vinter. Vinneren, Svein Sødahl Kvam fra Trondheim, kjører ikke årets Finnmarksløp, men har overlatt hundene til bror og teamkamerat Jørn Sødahl Kvam.

– Deres spann blir nok farlig godt også her, sier Skjerve som etter seieren i fjor egentlig planla å ta steget opp til 100-mila i år.

– Det var planen og jeg var i utgangspunktet påmeldt på 100-mila. Men alle hundene mine fikk ikke god nok trening fra desember til februar. Og jeg stiller ikke på 100-mila hvis ikke hundene er klare for det, forklarer han.

Skjerve starter ut som nummer 58, men skulle gjerne hatt et tidligere startnummer - selv om det trolig er mye snø i sporet.

– Jeg tror ikke startrekkefølgen blir avgjørende, men for min egen del ville jeg heller startet først og være helt der framme fra starten, sier han.

Alta-bosatte Waling Magnus Gorter Voie får æra av å starte først ut fra gågata i morgen.

– Vær obs på Wingren

Finnmarksløpets Hans Petter Dalby tror ikke nødvendigvis det er en nordmann som krysser mållinjen først.

– Finlenderen Ole Wingren er i mine øyne en av de største favorittene på 50-mila. Han kan bli historisk ved å bli den første utenlandske vinneren. Men Skjerve er absolutt en av favorittene han også etter seieren i fjor og andreplassen i Femundløpet, sier Dalby som også nevner Elisabeth Edland som vant 50-mila i 2007 og ble nummer fire i fjor.

Som Skjerve nevner også Dalby spannet som vant Femundløpet, og i Finnmark kjøres av Jørn Sødahl Kvam. Og han nevner John Øivind Selmer, som alltid kjører med lånte hunder. I år har han fått låne hunder av Harald Tunheim og Roger Dahl.

– Selmer er en rutinert hundekjører og jeg vet han har stilt strenge krav til Tunheims leveranse av seks hunder. I tillegg topper han spannet med to av de 18 hundene Roger Dahl vurderte å bruke selv, sier Dalby før han avslutter:

– Så må vi ikke glemme Altas egen Roger Fossøy som jeg tror kan bli en skummel utfordrer. Og det er viktig å poengtere at 50-mila er en klasse hvor det plutselig kan komme outsidere som kan hevde seg.

Den norske kjøreren som gjør det best på 50-mila blir i år kåret til norgesmester.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport