Magne Ek"/>

– Strålende forhold

Kombinertløper Håvard Klemetsen har denne uka trent i hoppbakken som skal brukes av landets beste rekrutthoppere til helga.
sport

Det er over 15 år siden han sist hoppet i Altabakken. Denne uka var han tilbake og var godt fornøyd med det han fikk se.

– Det var godt å være tilbake der jeg sist hoppet som 15-16-åring. Forholdene her var helt strålende, sier Kautokeino-løperen.

Men i stedet for å hoppe i Alta reiser han til Trondheim for å gå norgescup. All kombinert i Alta ble nemlig avlyst på grunn av kulde. Kun spesialhopperne får dermed konkurrere i Altabakkene.

– Jeg hadde gledet meg til å hoppe her i helga, sier en skuffet Klemetsen som vil gi skryt til ildsjelene i Alta IFs hopp- og kombinertgruppe.

– De fortjener virkelig skryt for den jobben de har gjort. Og at det nå arrangeres rekrutthopprenn i Alta gleder meg veldig.

– 90-meter er mulig

Klemetsen beviste denne uka at forholdene i Altabakken er gode. Han hoppet langt over 80 meter med lav fart.

– Slik jeg opplevde det så tror jeg man kan nærme seg 90 meter i denne bakken.

Ildsjeler har tatt ettermiddagene i bruk den siste uka for å klargjøre bakken slik at landets beste skihoppere fra 13-17 år skal kunne konkurrere under helgas RC-cup.

– Vi har flyttet på mange kubikk med snø og har utallige timer med tråkking bak oss, sier Svein Erik Danielsen i Alta IF hopp- og kombinert.

Kanskje ryker bakkerekorden på 84,5 meter som Gudmund Storlien fra Veldre IL satte under Hovedlandsrennet for 15-16-åringer i 2006.Det konkurreres i Altabakkene både lørdag og søndag, mens det fredag er treningsomganger.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport