Magne Ek"/>

Valget falt på Faris

Alta IF velger en bosnisk 26-åring foran den 29-årige og vel to meter høye estlenderen.

Faris Efendic viste seg fram i kampen mot BUL, og i mandagens kamp mot Lyn. Innsatsen gjorde at han ble valgt foran estlenderen Kert Kütt.  Foto: Magne Ek

sport

Alta IF har bestemt seg for å satse på bosnieren Faris Efendic på keeperplass. Det betyr at vel to meter høye Kert Kütt ikke blir Alta-spiller.

– Begge keeperne er veldig gode, men vi vurderte Faris som det beste alternativet. Forskjellen var ikke stor, men blant annet god kommunikasjon med forsvaret ble utslagsgivende, sier sportssjef i Alta IF Rune Berger.

Faris voktet målet da Alta IF mandag slo Lyn 2-0 i en treningskamp på Telenor arena og reddet blant annet et straffespark på stillingen 0-0.

Hos politiet i dag

Bosnieren er allerede på plass i Alta og i formiddag besøkte han sammen med Berger Alta lensmannskontor for å levere søknaden om arbeidstillatelse.

– Vi anser ikke arbeidstillatelse som noe problem, men vi ønsket å levere søknaden så raskt som mulig og har derfor gjort det i dag, sier Berger.

Efendic sa etter treningskampen mot BUL forrige søndag at han virkelig ønsket seg til Alta og at han hadde et håp om at nettopp han ble valgt. 26-åringen har de siste årene spilt i bosnisk toppserie, men har også flere sesonger bak seg i tysk 2. bundesliga.

Alta-trener Aasmund Bjørkan var godt fornøyd med bosnieren etter mandagens 2-0-seier over Lyn.

– Han gjorde en strålende kamp og har imponert på treningene i forkant, forteller Bjørkan som selv scoret begge målene mot Lyn, men som i dagens papirutgave av Altaposten avkrefter at det er aktuelt med et comeback.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport