Magne Ek"/>

Valget falt på Faris

Alta IF velger en bosnisk 26-åring foran den 29-årige og vel to meter høye estlenderen.

Faris Efendic viste seg fram i kampen mot BUL, og i mandagens kamp mot Lyn. Innsatsen gjorde at han ble valgt foran estlenderen Kert Kütt. 

sport

Alta IF har bestemt seg for å satse på bosnieren Faris Efendic på keeperplass. Det betyr at vel to meter høye Kert Kütt ikke blir Alta-spiller.

– Begge keeperne er veldig gode, men vi vurderte Faris som det beste alternativet. Forskjellen var ikke stor, men blant annet god kommunikasjon med forsvaret ble utslagsgivende, sier sportssjef i Alta IF Rune Berger.

Faris voktet målet da Alta IF mandag slo Lyn 2-0 i en treningskamp på Telenor arena og reddet blant annet et straffespark på stillingen 0-0.

Hos politiet i dag

Bosnieren er allerede på plass i Alta og i formiddag besøkte han sammen med Berger Alta lensmannskontor for å levere søknaden om arbeidstillatelse.

– Vi anser ikke arbeidstillatelse som noe problem, men vi ønsket å levere søknaden så raskt som mulig og har derfor gjort det i dag, sier Berger.

Efendic sa etter treningskampen mot BUL forrige søndag at han virkelig ønsket seg til Alta og at han hadde et håp om at nettopp han ble valgt. 26-åringen har de siste årene spilt i bosnisk toppserie, men har også flere sesonger bak seg i tysk 2. bundesliga.

Alta-trener Aasmund Bjørkan var godt fornøyd med bosnieren etter mandagens 2-0-seier over Lyn.

– Han gjorde en strålende kamp og har imponert på treningene i forkant, forteller Bjørkan som selv scoret begge målene mot Lyn, men som i dagens papirutgave av Altaposten avkrefter at det er aktuelt med et comeback.