Magne Ek"/>

Bjørkan fikset seier

Trener Aasmund Bjørkan sørget selv for scoringene da Lyn ble slått på Telenor arena.
sport

Lyn hadde mye av spillet før pause og Oslo-laget var nærmest scoring da de fikk straffe, men keeper Fabris Efendic, som prøvespiller for Alta, slo straffesparket til corner. Fra halvspilt andre omgang presset Alta-guttene Lyn på defensiven på Telenor arena. Da kvarteret gjensto måtte trener Aasmund Bjørkan kle på seg drakten.

– Vi ble tvungen til å gjøre noen merkelige disposisjoner, og siden vi hadde gjort alle byttene måtte jeg innpå, sier Bjørkan.

Ti minutter etter at han kom på banen ble han fint spilt gjennom Lyn-forsvaret og sendte Alta i ledelse.

– Det var et fint gjennomspill hvor jeg timet løpet godt. Men nettopp timing er det jeg har levd på i 20 år og da er det ikke så farlig om farta ikke er den største, sier Bjørkan som står oppført med hundrevis av kamper i Tippeligaen, men har lagt opp for flere år siden. I sin aktive karriere spilte han tippeligakamper både for Bodø/Glimt og Vålerenga.

Men scoringen som sendte Alta i ledelsen var ikke nok for Bjørkan. Fire minutter senere var han igjen frampå.

– Aldin Softic la igjen og jeg kunne fyre av fra 18-19 meter, sier han.Fornøyd med helga

Lørdag spilte Alta-guttene 2-2 mot Fredrikstad i Østlandshallen etter at Diomande Alassane og Jan Egil Brekke i løpet av andre omgang sørget for å hente inn vertenes 2-0 ledelse.

– Dette er bare trening, så resultatene betyr ikke så veldig mye. Jeg føler vi er på rett vei, men får også bekreftet at vi har mye å jobbe med. Det som er mest gledelig er at hele troppen stadig får større felles forståelse av hvordan vi skal spille, avslutter trener Aasmund Bjørkan.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport