Magne Ek"/>

Bestemmer seg mandag

Alta IF har ikke bestemt seg for hvilken keeper de skal hente og tester begge de aktuelle i helgas to kamper.
sport

Aasmund Bjørkan har med seg 15 spillere sørover for å møte Fredrikstad i Østfoldhallen i dag og Lyn i Telenor arena mandag formiddag. Samtidig får Bjørkan og sportssjef Rune Berger nye muligheter til å se keeperne Faris Efendic og Kert Kütt i aksjon.

– Vi henter dem begge til Oslo for å se dem i kamp mot gode motstandere, sier sportssjef Rune Berger.

– Og vi bestemmer oss over helga hvem vi skal tilby kontrakt, sier Berger og bekrefter samtidig at det nå ser ut til at det blir enten estlendingen eller bosnieren som skal konkurrere med Samuel Dirscher om keeperplassen kommende sesong.

Klubben skal etter det A-sporten kjenner til ha lagt fram rammebetingelsene for en eventuell kontrakt og har fått bekreftelser fra både Efendic og Kütt at de vil godta et slikt tilbud.

Ny venstreback

Alta-guttene vil trolig også stifte bekjentskap med en ny venstreback i løpet av helga. Ullern-spiller Edson da Silva får sannsynligvis mulighet til å vise seg fram i en av kampene.

– Vi har fått gode rapporter på han og ønsker å studere han nærmere, sier Berger.

Også BULs Jacob Nilsson blir med sørover.

– Jacob har vært god på trening og vi vil også se nærmere på han i disse kampene, sier Berger som vil få svensken til en helt annen pris enn det hans forhenværende svenske klubber krevde i utdanningskompensasjon i fjor.

Dersom han skriver proffkontrakt i Norge har disse klubbene krav på 1,6 millioner og i motsetning til i fjor da de sto på kravet har de i år begrenset kravet.

– Jeg vil ikke si hva vi snakker om i år, men det er helt andre summer, sier Berger.

Etter det A-sporten erfarer skal summen være under 100.000 svenske kroner og kanskje helt ned mot halvparten.

Også Marcus Rolandsen, som spilte høstsesongen i BUL blir med sørover, mens Alta IFs egen Daniel Reginiussen har vært syk og blir hjemme. Vebjørn Slettli spiller heller ikke kampene da han reiser til La Manga med toppidrettslinja på Alta videregående skole.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport