Endelig lyktes sponsorjakten

De siste sesongene har Alta IFs fotballedere slitt dag og natt for å få tak i hovedsponsor. Nå kan de sove litt lettere om natte når Sparebank 1 Nord-Norge går inn som generalsponsor.
sport

Alta IF, TUIL og TIL hadde pressekonferanse på samme tidspunkt i formiddag. Ikke tilfeldig siden de ville presentere den samme sponsoren.Sparebank 1 Nord-Norge har de siste årene gått stort inn i Tromsø IL og i Alta har de høstet kritikk for å ikke bry seg om landets nordligste 1. divisjonslag.

Finnmarkslag

Nå blir Alta IF og Tromsdalen tatt med i det gode samarbeidet mellom TIL og banken.

– Vi ønsker å løfte nordnorsk fotball og vil derfor gå inn i de beste klubbene i Troms og Finnmark. Og vi har et ønske om at nordnorsk ungdom skal kunne spille fotball på høyt nivå, sier banksjef John Ivar Nilsen i Sparebank 1 Nord-Norge.

Han forteller at hele Finnmark er med på det økonomiske løftet av Alta IF.

– Vi kunne aldri gått inn med en sånn kraft uten å ha de andre avdelingskontorene i fylket med oss. Alta IF er et finnmarkslag og vil være det også i framtiden, sier han.

Millionavtale?

Avtalen som nå signeres er i første omgang for ett år, men trolig vil avtalen forlenges.

– Vi kan si det slik at vi har en avtale som går over ett pluss to år, sier Nilsen.

– Avtalen skal evalueres etter ett år, men intensjonen er å forlenge med to år til, sier Nilsen som nekter å offentliggjøre noen sum.

Klubben skal før fjorårssesongen ha verdsatt hovedsponsoravtalen til en million kroner, men fikk ingen napp før Coop Finnmark langt ut i sesongen fikk rollen for en halv million.

Alta IFs daglige leder Aina Hindenes er ei solstråle i dag.

– Vi er veldig glad for at Sparebank 1 Nord-Norge er med oss. Det betyr kjempemye for oss. Vi har jobbet kjempehardt hvert eneste år for å få til en generalsponsor og det er klart vi er glade i dag, sier Hindenes. Heller ikke hun vil si hvor stort beløp generalsponsoren betaler.

– Det finnes en policy for at man ikke går ut med tall i slike avtaler, sier hun på direkte spørsmål om summen.

Ønske for Nord-Norge

Banksjef John Ivar Nilsen har sammen med resten av bankledelsen sett at Alta IF har hatt problemer fra år til år med hovedsponsor. Samtidig er banken opptatt av å slå et slag for nordnorsk fotball i et og samme slag. Derfor pågikk det to parallelle pressekonferanse i både Alta og Tromsø i formiddag.

– Vi har et ønske om at nordnorsk ungdom skal kunne spille på høyt nivå. Derfor går vi bredt ut i de tre klubbene, sier han og forteller at dagens avtale er den største sponsoravtalen han har vært med på.

– I tillegg til fast pengesum blir de bonuser hvis man gjør gode resultater. Vi bidrar nu til å etablere en solid sponsorpool og ønsker samtidig å være forutsigbar med hensyn til å være med videre. Alta IF skal føle de har en god ryggdekning når de skal planlegge framtiden. Og så har vi et sterkt ønske om å bidra til et samarbeid mellom Alta IF, TIL og TUIL. Kanskje kan vi sammen hjelpe hverandre til å løfte nordnorsk fotball. Vi har overfor TIL og TUIL utrykt et ønske om at det skjer et samarbeid mot Alta IF. Og så støtter vi Alta IF som et finnmarkslag, sier John Ivar Nilsen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport