Magne Ek"/>

Nektes profflisens

Alta IFs divisjonskollega Moss må trolig gi plassen til HamKam.

Mens Aziz Idris og Alta IF, samt 14 andre Adecco-klubber har alt på det rene og får fortsette i Adeccoligaen må Moss trolig ta den lange veien ned i 2. divisjon.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Norges fotballforbund har varslet at Moss FK ikke får lisens for sesongen 2010 noe som betyr at klubben må ta den lange veien ned i 2. divisjon. Bakgrunnen for lisensavslaget, skal være at klubblisensnemda vurderer klubbens egenkapital å være negativ per 31.12.09.

Moss FK, som er den eneste klubben på lisenspliktig nivå som ikke får innvilget profflisensen for 2010, har 14 dagers ankefrist, og endelig beslutning blir først klar etter behandling av en eventuell anke.Trodde alt var i orden

Trener Per Morten Haugen ble overrasket da han fikk beskjeden i ettermiddag.

- Det kom veldig overraskende på meg, og jeg hadde forstått det som at alt var i orden, sier han til moss-avis.no.

Han ønsker å si minst mulig før han har lest en forklaring fra forbundet.

- Uten at jeg vet altfor mye om bakgrunnen, er det noen vurderinger som fotballklubben og fotballforbundet ikke er helt enige om. Så får vi se hva det ender opp med. Vi kommer i alle fall til å trene som om vi fortsatt spiller i 1.divisjon, sier Haugen til lokalavisa.

– Det er trist

Fotballpresident Sondre Kåfjord beklager i en pressemelding at ikke alle klubbene kom i mål i lisensbehandlingen.

– Det er alltid trist når klubber som er sportslig kvalifisert for en lisensiert divisjon, ikke greier lisenskravene. Men klubblisensen er et kvalitetssikringsverktøy som er vedtatt og etablert for at klubbene skal kunne konkurrere på så like vilkår som mulig, og for å sikre bærekraftig økonomi i klubbene, sier Kåfjord.

Dersom avgjørelsen blir stående, må Moss FK spille i 2. divisjon i 2010. I følge NFFs kampreglement vil HamKam, som havnet på 13. plass i Adeccoligaen i 2009, da bli tilbudt plass i Adeccoligaen. 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport