Karl Eirik Steffensen"/>

Klar for VM

Jostein Biti fra Kautokeino er så langt den eneste norske kjøreren som er klar for årets verdensmesterskap i scootercross.
sport

Biti endte på femteplass sammenlagt forrige sesong og er dermed forhåndskvalifisert til mesterskapet, skriver Norges motorsportforbund på sine hjemmesider. Norge har ytterligere fem plasser til disposisjon, men hvem som får disse plassene blir ikke klart før i januar og februar. De to beste som kvalifiserer seg til finalen i Arctic Cat Cup i Østersund får reisepass til mesterskapet i Malå. Resten av laget blir klart i februar, opplyser motorsportforbundet.

Jostein Biti vil også få muligheten til å kjøre EM denne sesongen. I europamesterskapet er det ingen kvote på antall kjørere fra hvert enkelt land, men ut i fra 2009-resultatene er Jostein Biti og Johan Ivvar Gaup fra Kautokeino, samt Magnus Lindbäck fra Lakselv kvalifisert til EM. Resten av kjørerne vil bli tatt ut i løpet av januar. Den første EM-runden kjøres i Ävlsbyn i slutten av februar.

Motorsportforbundet ønsker også å bruke Arctic Cat Cup, som arrangeres i Østersund 9. - 10. januar 2010, til å plukke ut utøvere som skal kjøre Nordisk mesterskap. Men akkurat når og hvor mesterskapet skal gå av stabelen vet ingen.

? Det er Finland som er arrangør i 2010, og de har ikke oppgitt verken når eller hvor de skal arrangere Nordisk. Men vi kommer til å følge løpene som kjøres i januar og plukke ut kjørerne som vi synes fortjener en plass i troppen, opplyser motorsportforbundet.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport