Magne Ek"/>

Verdifull gullgutt

Øksfjord IL vil nyte godt av et eventuelt salg av Magnus Andersen. Pengene vil trolig gå til renovering av klubbhuset.
sport

Karl Ivar Kristensen, hovedstyreleder i Alta IF, mener Tromsø IL bør betale halvannen million for Magnus Andersen. TIL vil neppe komme med et så høyt bud, men uansett hva Alta IF får for Andersen vil det dryppe på Andersens moderklubb Øksfjord IL.

– Det ble underskrevet en avtale med Alta IF da Magnus forlot Øksfjord. Den kan vi nå nyte godt av dersom han blir solgt til Tromsø, sier leder i Øksfjord ILs fotballgruppe, Solveig Dahl.

– Så om det skulle ende med et salg så er vi strålende fornøyd med tanke på at Magnus får en sjanse på høyere nivå, samtidig som vi har et pengebehov i egen klubb. Men vi skal ikke blande oss inn i forhandlingene mellom Alta IF og TIL. Så egentlig vil jeg helst ikke uttale meg noe mer før klubbene eventuelt blir enige, sier Dahl.

Stort behov

Men hun legger ikke skjul på at klubben har behov for penger og at et salg av Andersen kan gi klubben gode inntekter.

– Hvor stor andel vi har krav på er ikke noe vi vil snakke om før det eventuelt blir et salg.

– Men har dere noe spesielt dere nå kan tenke dere å bruke penger på?

– Det koster penger å drive en klubb, men en ting som vi lenge har hatt lyst til å gjøre er å renovere klubbhuset. Garderobene er ikke mye å skryte av, så kanskje er det denne renoveringen vi kan begynne på dersom Magnus blir solgt, sier hun.

– Men vi har ikke begynt med renoveringen på bakgrunn av det som har skjedd til nå. Vi må vente og se hva som skjer og vi vil la saken ligge til Alta og TIL eventuelt blir enige.

Betaler gjerne

Rune Berger, sportssjef i Alta IF, hadde ikke i formiddag oversikt over hva som står i kontrakten mellom Alta IF og Øksfjord IL. Men da A-sporten ringte ville han straks finne den fram. For om det blir noe av salget av Andersen sender han gjerne deler av overgangssummen til Øksfjord.

– Om Øksfjord skal ha noe fra et eventuelt salg så er det i så fall vel fortjent, sier Berger og ber A-sporten om å ringe tilbake.

Ti minutter senere er han på tråden.

– Avtalen er ikke så enkel å referere, sier Berger.

– Den inneholder prosenter, men også forskjellige innslag etter hvor stor sum vi ender opp med. Derfor kan jeg ikke si noe om hvor mye penger Øksfjord har krav på før vi vet en salgssum, sier han.

Men han er klar på at noe av pengene skal tilbake til moderklubben.

– Når vi henter lokale spillere, om det er fra Øksfjord, BUL, Hammerfest eller Kirkenes, så ligger det ikke masse penger i en slik overgang. Men det vil kunne komme noe tilbake om vi selger spilleren videre. Slike avtaler har vi med moderklubbene til flere av våre spillere, så når vi selger spillere er det naturlig for oss å dele med de som har vært med på å utvikle den aktuelle spilleren, avslutter Rune Berger.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport