Karl Eirik Steffensen"/>

Best i Norge

Alta IFs dametrener Rune Repvik er årets unge trener i Norge.

NORGES BESTE: Norges fotballforbund mener Rune Repvik er den beste unge treneren i hele landet. Her står han sammen med Frode Thomassen som er styremedlem i norsk fotball-trenerforening. 

sport

Det bestemte Norges fotballforbund i ettermiddag.

– Jeg kan bekrefte at Rune har blitt kåret til årets unge trener i Norge. Han viste ingenting om dette selv. For kort tid siden ble han tildelt prisen foran 500 trenerkolleger fra hele landet. Det ble et enormt stort øyeblikk for Rune, kommenterer en tydelig fornøyd Roger Finjord.

Brennende engasjement

Han er en av de mange som har latt seg imponere stort over det Alta IFs damelag har prestert denne sesongen. Alta rykket som kjent opp i 1. divisjon i fjor, og var utrolig nær å kapre en plass i neste års Toppserie denne sesongen. Bare målforskjellen gjorde at Alta-damene måtte ta til takke med tredjeplass. Finjord var med på å utforme forslaget om Repvik som årets unge trener til NFF. Der skrev han blant annet følgende:

– Med et brennende engasjement for utvikling av både lag og enkeltspillere har Rune vært den viktigste bidragsyteren til at det nå er fotballfeber også på damesiden i Alta. Han har utviklet et lag bestående av kun jenter fra Finnmark på en slik måte at de når to serierunder gjenstår i skrivende stund ligger opprykksplass til toppserien. Med en gjennomsnittsalder på 19 år har Rune brukt mye tid på å utvikle hver enkelt spillers potensial. Dette har blant annet bidratt til at Alta IF i år har fått tre nye landslagsspillere på jentesiden. Alle har gitt Rune hovedæren for dette. Og den æren har han fortjent.

Ikke overrasket

Alta-keeper Irene Pettersen synes det er utrolig moro at Rune Repvik ble tildelt prisen som årets unge trener.

– Det er jo helt fantastisk. Men jeg kan faktisk ikke si at jeg er spesielt overrasket. Det er bare å se på resultatene han har oppnådd siden han overtok trenerjobben i Alta. Det er i seg selv imponerende lesning, kommenterer Pettersen.

Hun tror Repvik kan nå langt som trener.

– Han har i hvert fall imponert oss veldig. Rune har vist seg som en utrolig flink, strukturert og autoritær trener som har klare ambisjoner. Å gjøre det så bra med et damelag er på mange måter større enn å lykkes som trener for et herrelag. Det er svært mange utfordringer innenfor damefotballen, og de har han taklet på en flott måte.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport