Magne Ek"/>

Haugli signerer

Vegard Braaten går til Tromsø, men mange flere spillere kan forlate Alta IF etter sesongen.
sport

Jan Tommy Haugli signerer i disse dager kontrakt ut 2011, mens Magnus Andersen, Aziz Idris, Martin Norbye, Jan Egil Brekke, Thomas Braaten og Eivind Dahl Ringard har kontrakt ut neste sesong.

Det betyr at spillere som Diomande Alassane, Christian Reginiussen, Håvard Nome, Thomas Andersen, Martin Overvik, Aldin Softic, Jay Needham, Mikko Vilmunen og Nikolai Misje kan forlate Alta etter sesongen. Vegard Braaten er allerede klar for Tromsø, mens Yaw Ihle Amankwah, Haukur Pall Sigurdsson og Ivar Andreas Forn bare er på utlån til klubben.

– Det er omtrent som det har vært de siste årene. Uvitenhet om divisjonsstatus har gjort det vanskelig å signere spillere, forklarer sportssjef Rune Berger.

I forhandlinger

Men med enkelte spillere har klubben snakket kontrakt siden i mars-april. Og nå intensiveres jakten på flere underskrifter.

– Vi har vært i dialog med de fleste spillerne av de som har kontrakter som går ut - uten at vi er blitt enige med flere, sier Berger.

– Hva med lokale spillere som Christian Reginiussen og Håvard Nome?

– Christian og Håvard er spillere vi ønsker med videre, men ikke er kommet i mål med.

– Er kravene for store?

– Ja, eller tilbudet for lavt. Vi er i hvert fall ikke blitt enige om betingelser til nå. Men vi ønsker å ha med lokale spillere.

– Er det spillere i troppen som har signalisert at de ønsker seg bort?

– De vi vet blir borte er Vegard og de som vi har hatt på lån. Resten er vi i dialog med i større eller mindre grad.

– Hva skjer med utlendingene Jay Needham, Diomande Alassane, Mikko Vilmunen og Aldin Softic?

– Jeg vil ikke gå inn på hver enkelt spiller. Men vi har dialog og vi ønsker naturligvis å ha med oss spillere som har prestert godt i år.

Kuttes over alt

Han ser ikke bort fra at noen spillere ser seg om etter nye klubber.

– Det er naturlig at spillere som har prestert godt ser seg om etter større klubber med mer økonomi i kontrakten enn det vi kan tilby.

Men de aller fleste klubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen må kutte i spillerstallene. Det betyr trolig at det ikke vil bli enkelt å få kontrakt i andre norske klubber.

– Vi må ta utgangspunkt i de økonomiske rammene vi har, så vi spekulerer ikke i det. Men vi er fullstendig klar over at vårt lønnsbudsjett ligger veldig lavt i forhold til mange andre adeccoklubber.

Derimot kan andre klubbers økonomiske situasjon gjøre det lettere å få tilgang av andre spillere.

– Vi kartlegger både lokalt og lengre sør. Men før vi henter inn nye spillere må vi få avklaring på hvor mange som blir. Vi må ha en balanse i troppen både i forhold til posisjoner på banen, lokale spillere kontra utlendinger, og flere ting som henger i hop med dette.

Ikke stresset

I år som i fjor føler sportssjefen seg lite stresset i forhold til at få spillere har kontrakt.

– Nei, jeg føler ikke noe stress. Jeg skal ikke ta ting for gitt, men jeg føler vi har en bra dialog med mange av spillerne. Det gjør at jeg har tro på at vi skal ha et høyere antall spillere på kontrakt om ikke så altfor lenge.

Innlånte Yaw Ihle Amankwah reiser tilbake til Bergen og Brann, mens Haukur Pall Sigurdsson har kontrakt med sin islandske klubb til etter årets sesong.

– Vi har sjekket litt rundt Haukur, men ikke fått 100 prosent klarhet i hvor stor sum som utløses i utdanningskompensasjon dersom han blir Alta-spiller på permanent basis. Dermed avventer vi en avtale med han til vi får et klart svar på hva han vil koste, avslutter sportssjef Rune Berger.

Etter det A-sporten kjenner til skal Alta IF være interessert i å beholde keeper Ivar Andreas Forn som er på utlån fra Bodø/Glimt. Spesielt dersom man ikke får på plass en ny avtale med Mikko Vilmunen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport