Magne Ek"/>

Jentenes «gullrot»

I morgen kan Alta-damene ligge på opprykksplass. Blir de der ut sesongen vil de bli en økonomisk gullgruve for Alta IF.
sport

Kostnadene med å være med i 1. divisjon ble i vinter redusert betraktelig. Forbundet og samarbeidspartner SAS bestemte seg for å betale alle flyreisene. Men klarer Alta-jentene opprykk vil Toppserien vil de få enda mer fra forbundet.

- Et eventuelt opprykk vil være en økonomisk gullgruve for Alta IF, sier daglig leder i fotballgruppa Aina Hindenes.

Før fjorårssesongen startet forbundet «Prosjekt Jenteløftet» som har målsetting om å heve damefotballen i landet opp til europeisk toppnivå.

En million

Hver av klubbene i Toppserien får en million kroner som skal øremerkes lønn til daglig leder, styrking av markeds- og arrangementfunksjon samt det sportslige apparatet.

- I forhold til i år betyr dette store besparelser for klubbens totaløkonomi, sier Hindenes som denne sesongen driver damelaget med et budsjett på 900.000.

Disse pengene går til leie av Finnmarkshallen til trening og kamp, lønn til trener, hotellopphold og transport til og fra flyplass, samt utstyr og generell drift av laget.

I motsetning til i 1. divisjon vil også oppholdsutgiftene i forbindelse med bortekamper bli dekket av forbundet dersom det blir opprykk.

Treningsleir

I tillegg vil jentene få en ukes treningsleir på spanske La Manga. Og nettopp dette kan være det som er den største gulroten for spillerne.

- Det perfekte er å få reise på treningsleir før sesongstart uansett hvilken divisjon vi spiller i. Så en tur til La Manga sier vi ikke nei til, sier trener Rune Repvik.

Målsettingene med Jenteløftet er mange. Medalje i EM som nettopp ble spilt i Finland er nådd. Neste er medalje i VM 2012. Men forbundet ønsker også å øke klubbinntektene med 100 prosent, rekruttere flere spiller og gjøre Toppserien mer attraktiv og konkurransedyktig for spillere, trenere, ledere, sponsorer, media og publikum. 100 000 tilskuere årlig innen 2012 er også målsettingen.

- Da er det perfekt å få Alta IF opp dit. Vi kan fylle hallen med 1000 tilskuere hver kamp, for maken til interesse har jeg ikke opplevd før. Vi er i tillegg kanskje det laget som er mest profilert i lokalmedia av samtlige lag i Norge, sier Repvik.

Vanskelig kamp

I morgen spiller jentene kamp mot Voss og treneren har lenge sett på denne kampen som en av de vanskeligste. Voss ligger sist på tabellen med sine ti poeng, men har tatt poeng i tre av de fire siste kampene.

- Det er aldri enkelt å møte et lag fra bygda. Jeg har selv spilt for slike klubber og man har ofte guts på hjemmebane og et stort hjerte for klubben, sier Repvik.

- Men så lenge vi er villige til å være med på det løpet og tør å være offensive i hodet så klarer vi forhåpentligvis å vinne kampen. Men alle må være innstilt på å trykke til i hver eneste duell, sier Repvik som i går tok jentene med til Tverrelvdalen for å trene på gress.

For i morgen venter gress som underlag på Voss.

- Vi har gressbane selv, men den var opptatt og samtidig er det greit å prøve andre baner. Derfor er jeg takknemlig for at vi fikk låne banen til Tverrelvdalen i vel en time, sier han.

Serieleder Fart reiser til Harstad for å møte formlaget Medkila i helga. Rapportene sier at Fart stiller veldig svekket på grunn av mange skader. Taper de kampen samtidig som Alta vinner vil Alta-jentene være på en av de to opprykksplassene etter helga.

Fart leder i dag serien ett poeng foran Linderud Grei og to poeng foran Alta. Linderud reiser i helga for å møte Gjøvik som spilte 0-0 borte mot Fart siste helg.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport