Trekker seg av familiære årsaker

Det er klart at Roger Finjord trekker seg som Alta-trener etter sesongen av familiære årsaker.
sport

Det har i hele formiddag vært hektisk møteaktivitet i Alta IF etter at det ble klart at Roger Finjord trekker seg som trener av familiære årsaker. I utgangspunktet fullfører han årets kamper i 1. divisjon, og går av etter sesongslutt.– Roger Finjord trekker seg som Alta IF trener etter sesongen. Grunnen er familiære årsaker, opplyser Bjørn Steinar Lampe i Alta IFs sportslig utvalg.Også Finjord selv bekrefter dette.

– Jeg trekker meg som Alta IF-trener etter sesongen og går til en 50 % stilling i kretsen, som nå er underlagt fotballforbundet, opplyser han.Familiære årsaker

Den sportlige situasjonen har ifølge Finjord ikke hatt noen innvirkning på beslutningen om å trekke seg.

– Det har heller vært en inspirasjon til å fortsette som trener. Jeg vil ikke løpe fra noe ansvar, sier Finjord.

Men han bedyrer at med to små barn blir jobben som fotballtrener litt for mye.

– Jeg har et ønske om å se barna mine mer, opplyser han.Etter det Altaposten erfarer har Finjord fått tilbud både fra Tippeligaklubber og fra Toppserien for damer, men han har takket nei til dette.– Jeg har vært helt klar på at jeg ikke kom til å gå til noen annen klubb enn Alta IF. Jeg har en toårs kontrakt og planen var å holde meg til den, sier han.Forståelse i spillegruppa

Lampe opplyser at spillergruppa har full forståelse for Finjords beslutning.

– De har sagt at dersom han ønsker mer fri forstår de det godt.

– Jeg har fått god støtte i spillergruppa. Det vil alltid være spillere som ikke er fornøyd med treneren, og slik har situasjonen helt sikkert også vært i Alta IF, sier Finjord, men understreker at dette gjelder enkeltspillere som er uenig i avgjørelser rundt spilletid og liknende.Ingen i spillergruppa var villig til å kommentere saken før Altaposten gikk i trykken.Bjørn Steinar Lampe tror ikke Finjord gir seg før sesongen er slutt.

– Det er vel så sikkert som det kan bli at han fortsetter ut sesongen. Men vi kan selvfølgelig ikke si noe med 100 % sikkerhet.Hvem vil overta dersom han trekker seg før?

– Det naturlige er vel at hjelpetrenerne overtar ut sesongen hvis så skulle skje, sier Lampe.– Kommer tilbake

Lampe utelukker ikke at Finjord kommer tilbake som trener ved en senere anledning.

– Det anser jeg som høyst sannsynlig. Det vil være et stort tap for finnmarksfotballen å miste en slik ressurs, mener han.

– Jeg kommer helt sikkert tilbake på et senere tidspunkt, lover Finjord og utelukker heller ikke at det blir for Alta IF.Har navn på blokka

Arbeidet med å finne Finjords erstatter er allerede i gang. Man har flere navn på blokka.

– Men det er for tidlig å si noe enda. Vi har ikke begynt å jobbe opp mot noen på det nåværende tidspunkt, avslutter Lampe.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport