Magne Ek"/>

Nome for Norge

I dag ble Håvard Nome tatt ut på U19-landslaget som skal spille EM-kvalifisering i Frankrike.

Håvard Nome 

sport

Når Norges U19-landslag den neste uken spiller mellomrunde i EM-kvalifiseringen er Alta IF representert med Håvard Nome.

– Jeg fikk beskjed fra Aasmund Bjørkan (Alta-trener, red.anm.) for to dager siden at jeg var en av flere spillere de holdt på å kartlegge. I dag kom beskjeden om at jeg måtte pakke bagen. Avreise er i morgen, sier en glad og fornøyd Håvard Nome til Altaposten.

Selv om han var forberedt på at det kunne skje var overraskelsen stor i formiddag.

– Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk beskjeden, men dette var utrolig kult, sier han.

– Et eventyr

Trener Aasmund Bjørkan mener Nome fortjener denne sjansen.

– Dette vil være et eventyr for Håvard. Det er ikke bare en vanlig landslagssamling, men viktige kvalifiseringskamper, sier Bjørkan.

Norge møter Frankrike, Romania og Latvia. Kun vinneren går videre til EM.

– Det blir sikkert tre tøffe kamper, men om jeg får spille så skal jeg yte alt jeg kan for den røde drakten, sier Nome som dermed kan få sin debut for Norge.

– Jeg har aldri vært tatt ut på noe annet enn kretslag så dette blir stort.

At han gjennom spill i Alta IF har vist seg fram gleder han enda mer.

– Det at jeg blir lagt merke til i kamper for min egen moderklubb er enda artigere. Det er et tegn på at det følges med hva vi gjør her oppe i nord, sier han.

Mister Alta-kamper

Avreise i morgen betyr at Nome går glipp av minst to kamper for Alta i 1. divisjon. Lørdag spiller Alta mot Tromsdalen, mens de reiser til Nybergsund torsdag om en uke.

– Den siste landskampen spilles neste lørdag og vi har hjemmekamp mot Bryne søndagen etter. Jeg håper jeg kan nå den kampen, men vet ikke enda om det er mulig, sier Nome.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport