Karl Eirik Steffensen"/>

Knepent hjemmetap

Alta hadde sine sjanser, men det var gjestene fra Kongsvinger som stakk av med alle poengene.
sport

BILDER: Se kampen her

Alta var fullt på høyde med Tom Nordlies menn gjennom store deler av kampen. Men det hjalp lite når Alta misset på sine muligheter, mens Kongsvinger scoret på sine sjanser. 2-3 ble sluttresultatet i tirsdagens tv-sendte oppgjør fra Finnmarkshallen, noe som ikke var direkte ufortjent. Men med litt mer flaks og dyktighet kunne hjemmelaget tatt minst ett poeng.

Vegard Braaten ga Alta ledelsen med et flott skudd etter 22 minutters spill. Hjemmelaget åpnet best og hadde flere halvsjanser, mens gjestene fra Kongsvinger slet med å komme til avslutninger.

Men etter en halvtimes spill ga Jay Needham bort et unødvendig frispark ved sidelinja midt på Altas banehalvdel. Ingen maktet å få unna det skrudde innlegget, og Johan Nilsson-Guiomar fikk en enkel jobb med å sette inn utlikningen.

Drøyt ti minutter senere ga Mikko Vilmunen retur på et svakt skudd, og Kai Risholt sendte KIL i ledelsen. Og på overtid i 1. omgang scoret Randall Brenes på et frispark. Dermed sto det 1-3 til pause i Finnmarkshallen.

Vegard Braatens straffescoring etter 71 minutters spill var det nærmeste hjemmelaget kom poeng. Flere scoringer ble det ikke i andre omgang, og dermed tok KIL med seg alle tre poengene hjem. Alta produserte noen sjanser, men det var nok KIL som var nærmere 4-2 enn Alta var 3-3. To ganger reddet hjemmelaget på streken.

Aasmund Bjørkan ga forøvrig de elleve som knuste Moss 5-0 fornyet tillit i dette oppgjøret.

Både Martin Overvik og Eivind Dahl Ringard meldte seg til tjeneste foran kveldens tv-sendte oppgjør hjemme mot Kongsvinger. Men ikke uventet forsatte Alta-treneren med den samme lagoppstillingen som han valgte da altaværingene gjestet Moss for en drøy uke siden.

Det betyr at Alta IF stilte med følgende lag:

Mikko Vilmunen - Jay Needham, Thomas Braaten, Yaw Ihle Amankwah Jan Egil Brekke - Magnus Andersen, Aziz Idris, Nicolai Misje - Martin Norbye, Vegard Braaten, Aldin Softic

BILDER: Se kampen her

Relaterte saker:

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport