Karl Eirik Steffensen"/>

EM-klare Alta-gutter

Gunnar Løkken (15) og Jonas Andersen (16) skal representere Norge under dart-EM for juniorer til sommeren.
sport

Også klubbkamerat Martin Hansen var med i landslagsdiskusjonen. Han måtte imidlertid vike plass og får kun være reserve når de to Alta-guttene spiller om EM-medaljer i Nederland i juli.

Vant i Kristiansand

Det var under helgas norgescup for juniorer i Kristiansand at Gunnar Løkken og Jonas Andersen fikk den gledelige beskjeden. Etter lørdagens singlekonkurranse, der førstnevnte gikk helt til topps, ga landslagsledelsen grønt EM-lys til de to unge rafsbotningene.

– Jeg synes det er helt enormt. Å få to Alta-gutter med til et junior-EM er intet mindre enn fantastisk. Jeg er ufattelig stolt og imponert, sier Roy Sverre Wirkola til Altaposten.

Han er både juniortrener i Altafjord dartklubb og junioransvarlig i Nord-Norge. Derfor var gleden stor da uttaket ble klart.

– Jeg har selv spilt dart i over 10 år, og drømmen blant alle dartspillere er å representere de norske fargene i et stort, internasjonalt mesterskap. Det er utrolig moro at to av våre utøvere nå får sjansen til nettopp det.

Størst i Norge

Wirkola er overrasket over hvor kjapt klubbens unggutter har tatt nivået. I helgas turnering viste de nok en gang hva slags kvaliteter som bor i dem. Blant annet vant Gunnar Løkken, Jonas Andersen og Martin Hansen søndagens lagkonkurranse.

– Jeg begynte som juniortrener i klubben for kun to år siden, og allerede holder de et meget høyt nivå. Det er ganske utrolig. De vinner eller kjemper helt i toppen i alle store turneringer de deltar i, så landslagsplassene er vel fortjent, fastslår Wirkola, som også er leder i Altafjord dartklubb.

Med 12 juniorer i «stallen» er dartklubben i Nordlysbyen størst i Norge på juniorsiden. Og samtlige utøvere er fra Rafsbotn.

– Det er litt spesielt at alle våre juniorer er fra en så liten del av Alta. Men det er en svært talentfull og sammensveiset gjeng som elsker sporten. Det er nok en viktig årsak til at de gjør det så bra, mener den stolte Alta-treneren.

Blir med til EM

Det er mange år siden Norge sist stilte med lag i junior-EM. Kvaliteten på de norske spillerne har rett og slett ikke vært god nok. Men nå har Alta-guttene og de øvrige beste juniorutøverne hevet nivået mange hakk, og dermed får seks unge dartspillere fra Norge sjansen til å konkurrere mot de beste i Europa om noen måneder.

– Jeg tror bestemt at vi har noe å gjøre i et EM. Landslagsledelsen har sett seg litt rundt i verden og funnet ut at vi har nærmet oss de beste nasjonene med stormskritt. Jeg tror ærlig talt at våre gutter har gode sjanser til å hevde seg, kommenterer Wirkola, som selv skal være med på turen.

– Jeg har fått klar beskjed fra utøverne at jeg skal være med på turen. Det vil nok koste meg noen kroner, men det er klart at jeg har lyst til å være med på noe så stort, smiler Roy Sverre avslutningsvis.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport