Karl Eirik Steffensen"/>

Tilbys ny kontrakt

Amerikaneren Jay Needham er enig med Alta IF om en ny ettårskontrakt. Midtstopperen blir dermed værende i Norges nordligste adeccoligaklubb også i 2009.

BLIR I ALTA: Jay Needham skriver i dag under en ny ettårskontrakt med Alta IF. 

sport

Den amerikanske midtstopperen gjorde en fin figur i sin debutsesong i Alta IF-trøya, og det var aldri tvil om at adeccoligaklubben ønsket å beholde Needham i stallen. Men dårlig økonomi har skapt usikkerhet rundt alle kontraktsforhandlinger, og det har vært spekulert i at klubben ikke har råd til å beholde både Jay Needham og midtstopperkollega Ante Zurak fra Kroatia.

Ny ettårskontrakt

Men nå har Alta IF i hvert fall funnet midler til å tilby førstnevnte spiller en ny kontrakt. Needham har ennå ikke skrevet under, men det foreligger en muntlig enighet mellom partene. Det bekrefter hovedpersonen selv.

– Ja, vi er enige om en ny ettårskontrakt. Jeg får den fakset hit i løpet av dagen, så underskriften skal være i boks før jeg reiser på ferie til USA i kveld, sier Jay Needham til Altaposten.

Trives godt

Sportssjef Rune Berger er utenlands, og har ikke svart på A-sportens mange henvendelser. Men både daglig leder i fotballgruppa, Aina Hindenes og Øystein Esjeholm i sportslig utvalg bekrefter overfor Altaposten at klubben har gitt amerikaneren et kontraktsforslag. Men det er liten tvil om at det har vært vanskelig å hoste opp pengene.

– Både jeg og kona mi trives kjempegodt i Alta, så jeg var veldig glad da kontraktsforslaget omsider dukket opp. Men jeg forstår at Alta IF har det tøft økonomisk, og at det derfor har tatt så lang tid.

– Spennende trenervalg

Nå reiser altså familien Needham tilbake til USA. Her skal de tilbringe de neste to månedene før turen går tilbake til norsk fotball igjen.

– Jeg er fornøyd med å få muligheten til å fortsette å spille fotball i Norge. Alta IF har vært en fantastisk klubb for meg, og jeg og Jessica er blitt oppriktig glade i både klubben og menneskene som bor her oppe, forteller Jay, som gleder seg til å spille under Aasmund Bjørkan.

– Det virker som et spennende trenervalg, og jeg gleder meg til å ta fatt på neste sesong, smiler 24-åringen.

Oppkjøring i USA

USA-ferien betyr at Needham ikke slutter seg til resten av laget før i januar 2009. Han har imidlertid ingen planer om å bare ligge hjemme på sofaen under oppholdet i hjemlandet.

– Jeg skal trene hardt slik at jeg er i god fysisk form når jeg returnerer til Norge. Det blir først og fremst mye egentrening, men det er ikke umulig at det blir noen fotballøkter med FC Dallas, som spiller i Major League Soccer. Men først blir det Thanksgiving sammen med hele familien på torsdag. Det ser jeg virkelig frem til, avslutter en nysignert og reiseklar Jay Needham.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport