Magne Ek"/>

Ordførerduell om Alta-drakter

Alta IF har på klubbens nettside lagt draktene til herrelaget ut på auksjon. Nå vil Kautokeino-ordfører Klemet Erland Hætta ha Ole Mathis Hætta sin drakt til spillerens hjemkommune. Hætta utfordrer nå andre ordførere til å støtte Alta IFs draktauksjon. Jan Eirik Jensen og Geir Ove Bakken tar utfordringen på strak arm.

TAR UTFORDRINGEN. Alta-ordfører Geir Ove Bakken sier utfordringen kom litt brått på, men tar likevel utfordringen fra Kautokeino-ordførere Klemet Erland Hætta. (Arkivfoto) 

sport

– Vi kommer til å følge auksjonen helt til den avsluttes på lørdag. Og jeg skal gjøre mye for at Ole Mathis sin drakt skal til Kautokeino, sier ordfører Klemet Erland Hætta.

– Samtidig utfordrer jeg ordførere i de kommunene som har spillere på Alta-laget å gjøre det samme.

Loppa-ordfører Jan Eirik Jensen tar utfordringen på strak arm.

– Fint initiativ av Klemet Erland. Jeg tar utfordringen på strak arm og byr 5000 kroner for drakten til Magnus Andersen. Og jeg forventer at Kautokeino-ordføreren følger meg på denne summen, sier Jensen.

Men Klemet Erland Hætta vil ikke gå så hardt ut.

– Dette er en auksjon, så jeg legger i første omgang inn et bud på 1000 kroner, svarer Hætta som samtidig har utfordret kommunens næringsselskap Goahtebeallji KF til å bli med på auksjonen.

– Kommunen byr på hjemmedrakten, mens Goahtebeallji har sagt at de skal ta utfordringen og prøve å sikre seg bortedrakten til Ole Mathis. Så får vi se utover i uka hvor høyt vi kan gå, svarer Hætta.

Velger Idris

Alta-ordfører Geir Ove Bakken ble tatt litt på senga da Altaposten ringte i formiddag.

– Dette kom litt brått på og egentlig burde jeg tenkt meg litt om før jeg tok utfordringen, sier Bakken som får problemer med å velge en av de innfødte Alta-guttene.

– Hadde vi hatt en tverrelvdaling på laget så hadde det vært enkelt. Men jeg klarer ikke å velge blant de spillerne som er vokst opp i Alta. Så jeg velger å by 3000 kroner for drakten til Aziz Idris. Han er en av våre nye altaværinger og jeg er glad for at vi har fått spillere fra andre land til byen, sier Bakken.

– Et finnmarkslag

Klemet Erland Hætta er stolt av å ha en spiller på Finnmarks beste fotballag.

– Alta IF er et finnmarkslag med forsterkninger fra inn og utland. Ole Mathis er en viktig ambassadør for vår kommune og jeg mener resten av spillerne er det samme for sin hjemkommune, sier Hætta som også vil ha ordførerne i Porsanger og Karasjok med på auksjonen.

– Karasjok-ordfører Kjell H. Sæther bør i hvert fall sikre seg en av draktene til en av Karasjok-guttene. Også Porsanger-ordfører Mona Skanke bør sikre seg drakten til Per Arne Østgård, sier Hætta.

Altaposten lyktes ikke å komme i kontakt med Sæther og Skanke i formiddag.

Vurderer underveis

Draktauksjonen avsluttes på Alta IFs årsfest lørdag.

– Jeg kan ikke garantere at vi skal kjøpe den uansett pris. Så det hjelper ikke å by over oss hele veien i den tro at vi kommer til å gå over uansett hva budene lander på. Alt er innenfor rimelighetens grenser, sier Hætta.

– Så hvis noen byr bare for å presse prisen så må de være klare over at de kan bli sittende igjen med regningen, sier Hætta og får støtte av de andre ordførerne.

– Vi har ikke ubegrensede midler å bruke på dette, sier Jensen.

– Vi er uansett fornøyd hvis drakten til Ole Mathis går for en god slump penger, avslutter Klemet Erland Hætta.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport