Rune Østlyngen"/>

Herjet med TUIL i seriefinalen

Lynraske Ingvild Utkilen dunket inn tre mål og sendte Altas fotballdamer til opprykkskvalik.

AVGJORDE: Ingvild Utkilen scoret tre mål i seriefinalen mot Tromsdalen på bortebane. Alta vant 5-0 og avgjorde gullkampen! 

sport

– Hvorfor vente til i morgen når man kan ordne saken i dag, sier en fornøyd Alta-trener Jon Harjo etter at jentene tok hjem seriegullet lørdag ettermiddag.

Imponerte stort

I første omgang var det mye nerve i kampen som ble spilt i Tromsdalen. Og nerven holdt seg til tross for at Alta nettet både en og to ganger.

Men etter pausen gjorde Alta kål på all tvil. 0-2 ble til 0-5 på stadion og Alta leder dermed tabellen sju poeng foran TUIL som bare har to kamper igjen, og Alta tre. Med tap hadde TUIL vært bare ett poeng bak og dermed kunne lurt Alta for pokalen på oppløpssiden. Men det tillot aldri Alta-jentene...

Avslutningskraft

Alta hadde med hurtige og rutinerte spillere som Ingvild Utkilen, Marianne Hanssen og Toril Ek. Med andre ord det lille ekstra. At jentene også har en solid porsjon rutine i de bakre rekker, gjorde at nullen holdt kampen gjennom.

Superraske Utkilen scoret forresten både med føttene og hodet i Tromsdalen.

¦ Dermed kan Alta gjøre seg klar til kvalifiseringskamper der målet uten tvil er å rykke opp i allnorsk 1. divisjon.

Tromsdalen kunstgress,

2. div. damer avd. 9:

TUIL - Alta 0-5 (0-2)

0-1 Ingvild Utkilen

0-2 Toril Ek

0-3 Marianne Hanssen

0-4 Utkilen

0-5 Utkilen

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport