Karl Eirik Steffensen"/>

Intern uro i Alta IF

Det er ikke bare bunnplasseringen på tabellen som har vært samtaleemnet i Alta IF den siste uka.

TØFF TID: Alta har slitt i voldsom motbakke de siste ni kampene. Det har ført til stor aktivitet i kulissene den siste uka. 

sport

Etter det Altaposten kjenner til har sportslig utvalg i fotballgruppa hatt hektisk møtevirksomhet etter hjemmetapet for Hønefoss mandag 7. juli. Og da Løv Ham påførte Alta IF nok et tap forrige søndag bar det rett inn på møterommet igjen.

Vil ikke kommentere

A-sporten vet at det først og fremst er trener Isak Ole Hættas navn som har blitt heftig diskutert. En kilde A-sporten har vært i kontakt med mener bestemt at sportslig utvalg har ønsket å fjerne Hætta fra stillingen som hovedtrener etter ni strake tap. Dette tilbakeviser Torbjørn Johansen i sportlig utvalg.

– Jeg ønsker i utgangspunktet ikke å kommentere dette akkurat nå. Det er en intern sak i Alta IF. Men jeg kan bekrefte at vi er i løpende dialog med både trenere, spillere og det øvrige sportslige apparatet. Det er vår jobb å vurdere alle som bidrar rundt A-laget, og det er naturlig at Isak Ole Hætta involveres i disse vurderingene. Men at vi har gitt han sparken stemmer ikke. Han leder som kjent laget i helgas kamp borte mot Hødd.

Spillerne stoppet trenerskifte?

A-sporten vet også at hele sportslig utvalg har vurdert å trekke seg etter at de ikke fikk viljen sin i trenerspørsmålet. Kilden Altaposten har vært i kontakt med forteller at det er spillerne som stoppet treneravgangen. De viste full støtte til Isak Ole Hætta og nektet å godta et trenerskifte.

– Jeg kan ikke kommentere rykter og informasjon fra anonyme kilder. Vi er inne i en tøff og vanskelig prosess. Også i sportlig utvalg vurderer vi våre prestasjoner, men vi har definitivt ikke trukket oss. Vi er imidlertid svært opptatt av klubbens ve og vel, og vet hvor store konsekvenser et nedrykk kan få. Derfor fortsetter vi prosessen med å vende på hver eneste stein. Ingen ønsker å beholde plassen i Adeccoligaen mer enn oss, og det er fortsatt ikke for sent å klare det, sier Johansen.

– Holder saken internt

Da A-sporten konfronterte sportssjef Rune Berger med denne saken tidligere i uka fikk vi følgende svar:

– Jeg har ikke vært involvert i den prosessen. Jeg er med i det sportslige apparatet rundt A-laget, og blir nok vurdert på lik linje med trenere og spillere. Det er sportslig utvalg som fullt og helt tar seg av disse vurderingene, fortalte Berger.

Den tidligere Tromsø-spilleren er trolig den heteste kandidaten til overta som Alta IFs hovedtrener dersom Isak Ole Hætta får fyken.

A-sporten har forsøkt å få tak i flere fra sportslig utvalg, men verken Jørgen Masvik eller Bjørn-Steinar Lampe har svart på våre henvendelser.

– Jeg har snakket med andre i utvalget, og vi er enige om å holde saken internt inntil videre, forteller Torbjørn Johansen.

Har tillit hos spillerne

Kaptein for Altas 1. divisjonsherrer, Jan Egil Brekke, mener spillergruppa har merket lite til de siste dagers interne uro.

– Vi har vært lite involvert. Det ble innkalt til et møte, men akkurat hva som kom frem her må Jørgen Masvik i sportslig utvalg uttale seg om. Vi i spillergruppa har fokusert fullt og helt på Hødd-kampen og ikke latt oss påvirke at det som har skjedd i kulissene.

– Men er det riktig at spillerne har hindret sportslig utvalg i å sparke Isak Ole Hætta?

– Det ønsker jeg ikke å si noe om. Vi har gitt uttrykk for våre meninger på dette møtet, og det er alt.

– Men har dere fortsatt tillit til Hætta?

– Det har vi, avslutter en bestemt Jan Egil Brekke.