Mats Bang Pedersen"/>

Lover flere fulltreffere

Magnus Andersen (22) sjokkerte drøyt 1100 tilskuere da han ga Alta ledelsen 1-0 på Aspmyra. Nå varsler han at scoringsformen er intakt.
sport

Det var spilt knappe 25 minutter på Bodø/Glimts storstue da Alta IFs midtbaneelegant satt ballen enkelt i mål bak målvakt Jonas Kolstad. Forarbeidet var det Aldin Softic og Vegard Braaten som stod for.

– Det var en utrolig deilig følelse å se den ballen gå inn, smiler Andersen til Altaposten, som også noterte seg for scoring sist seriekamp mot Moss.

Nå mener Øksfjord-gutten at scoringsformen har gjort sitt inntog, og 22-åringen går langt i å love flere mål

– Jeg håper at det skal bli en del mål nå fremover, flirer Andersen, som innrømmer at gårsdagens fulltreffer absolutt hjelper på selvtilliten.

– Det viser at både jeg og laget kan spille fotball, legger han til.

God forsvarsjobb

For i gårsdagens kamp viste Alta IF-spillerne tidvis at de kunne spille fotball – spesielt fikk forsvarsspillet kjørt seg mot et godt og offensivt Glimt-lag.

– De kommer til en del innlegg fra sidene, men jeg synes vi rensker godt unna, og spesielt midtstopperne våre, Thomas (Andersen) og Jay (Needham), gjør en god jobb, forteller kaptein Jan Egil Brekke.

1-0-ledelsen til Alta IF holdt seg til noen små minutter før sidebytte. Da fikk nemlig gultrøyene fra Nordland frispark fra rundt 17 meter. Frisparket ekspederte Glimt-spiller Jan Derek Sørensen i mål, og dermed sto det uavgjort 1-1 til pause.

– Hadde Vidar (Nogva) vært litt mer våken på det frisparket, så hadde nok vi ledet til første omgang, sier Alta IF-trener Isak Ole Hætta, som var godt fornøyd med lagets prestasjoner den første halvdelen av kampen.

– Jeg synes vi sto veldig godt i mot, selv om de (Bodø/Glimt) hadde mange gylne muligheter, så jeg er greit fornøyd med prestasjonen vår i første omgang, oppsummerer trener Hætta.

Ble slitne

Men han synes det ble mye løping på hans disipler utover i kampen.

– Vi merket nok at det var et eliteserielag vi spilte mot, for de var dyktige til å trille ball og vi ble løpende veldig mye i mellom, forklarer Hætta til Altaposten.

Og det ble etter hvert godt synlig at det var mange slitne Alta-bein ute i solsteiken på Aspmyra. For etter Randall Brenes hadde gitt Bodø/Glimt ledelsen etter knappe 60 minutter, maktet ikke Alta IF-spillerne å skape sjanser – til tross for at de overtok ballinnehavet.

– Vi ble nok litt slitne i hodet, og brukte dermed for lang tid med å få slått de forløsende pasningene, forklarer Hætta, som naturlig nok ønsket at Alta IF skulle true Bodø/Glimts målgård i enda større grad.

Heller ikke da Thomas Andersen ble flyttet opp som en ekstra spiss maktet Alta IF å skape noe. I stedet kontret Glimt imot og punkterte kampen med en 3-1-scoring på overtid.

Dermed er cupeventyret for Alta IFs del over for denne gang, og nå venter Hønefoss førstkommende mandag i Finnmarkshallen.

– Vi sitter igjen med en god følelse etter denne kampen, og vi skal forberede oss godt fram mot Hønefoss-kampen, sier Hætta avslutningsvis.

Relaterte saker: