Drømmer om finale

Alta IF-trener Isak Ole Hætta har alltid hatt en drøm om å nå cupfinalen.

VIL TIL ULLEVAAL: Trener Isak Ole Hætta frykter ikke formlaget Bodø/Glimt. Seier på Aspmyra vil sende Hætta ett steg nærmere drømmen om cupfinale på Ullevaal. 

sport

Om den drømmen skal realiseres må de først vinne dagens cupkamp.

Tøff motstand

Og det er heller ingen hvem som helst Alta IF møter. På motsatt side står årets overraskelseslag i eliteserien; nemlig Bodø/Glimt. Men til tross for meget tøff motstand, går Hætta med en drøm om å føre laget sitt helt til finalen på Ullevaal.

– Det er en ting jeg alltid har drømt om. Men hvem har vel ikke det? Det hadde vært litt av en opplevelse, drømmer Hætta, som er klar over at et formsterkt Glimt-lag først må slås om han skal holde liv i drømmen.

Oppgaven blir heller ikke noe lettere når man tenker på at Bodø/Glimt står som ubeseiret på eget kunstgress så langt i sesongen.

– Men det hadde jo vært moro å bli det første laget som slår Glimt på Aspmyra, smiler Hætta lurt.

– Bonuskamp

Men uansett utfall i dagens cupmatch, tar Hætta det hele som en ren bonuskamp. Han mener nemlig at hans disipler kan spasere ut på Aspmyra med senket skuldre og null forventningspress. For det er nemlig Bodø/Glimt som kan sies å være storfavoritter i forkant av dagens oppgjør.

– Det skal bli veldig artig å møte de, og jeg gleder meg voldsomt, forteller Hætta til Altaposten, før han fortsetter:

– For oss blir dette en ren bonuskamp og vi har ingenting å tape.

Høy odds

Skal man tro bookmakerne levnes ikke Alta IF mange sjanser i dagens kamp; og man fort sitte igjen med opptil ti ganger av innsatsen om Alta IF skulle gå seirende ut av cupoppgjøret. Trener Hætta tror selv at det er jevnere enn som så.

– Jeg tror det er femti-femti prosent sjanse av hvem som kommer til å vinne kampen, mener Hætta, og begrunner dette med at alle kamper lever sitt eget liv.

– Og har man nylig spilt en dårlig kamp, er man enda mer sugen på å gjøre en god kamp, utdyper han.

Overvik og Idris uaktuell

Alta IF-treneren ønsker også å bruke dagens kamp til å kartlegge hvor laget hans ligger i terrenget.

– I slike kamper får man skikkelig testet ut det man holder på med, og man får som oftest gode svar mot såpass god motstand, forklarer han. Hætta avslører også at de ikke kommer til å legge seg bakpå i dagens kamp – til tross for at de møter et av eliteseriens topplag.

– Vi skal være kompakte, men vi også tørre å stole på våre ferdigheter, samt stå fram som et kompakt lag.

Hætta må klare seg uten både Martin Overvik (knekt nese) og Aziz Idris (kneskade), samt at Jan Tommy Wirkola Haugli (lyskestrekk) er tvilsom.

Sannsynlig lagoppstilling (4-4-1-1):

Vidar Nogva - Martin Norbye, Jay Needham, Thomas Andersen, Jan Egil Brekke - Magnus Andersen, Mads Reginiussen, Vegard Knudsen, Aldin Softic - Vegard Båtnes Braaten - Diomande Alassane.