Magne Ek"/>

Endrer spillesystem

Isak Ole Hætta tenker defensivt før helgens kamp mot Moss og endrer spillesystemet.
sport

– Det er kanskje ikke riktig å si at vi endrer formasjon, men vi gjør noen defensive endringer, innrømmer Isak Ole Hætta.

Han vil ikke offentliggjøre sine planer i frykt for at Moss-treneren leser Altaposten.

– Vi vil ikke gå ut med hvordan vi tenker. Rett og slett for at vi ikke vil røpe for mye.

Men forsvarsfireren får beskjed om å rydde unna.

– Vi skal være kyniske. Bakover på banen skal vi fokusere på å rydde unna. Vi trenger ikke å spille oss ut av alle situasjoner, sier Hætta.

Tenker gjennombrudd

Offensivt gjør han ikke de store endringene. Men han ønsker å fokusere mer på gjennombrudd.

– Vi må tørre mer offensivt og kantspillerne skal fokusere mer på gjennombrudd i bakrom. Ellers ønsker vi å angripe sånn som vi har gjort på vårt beste, sier Hætta.

Han vil ikke ut med noen lagoppstilling, men enkelte spillere ser ut til å være på tur mot formen.

– Blant annet Vegard Braaten har vist fin form, sier Hætta uten å innrømme at spissen får tillit på bekostning av enten Emmanuel David eller Diomande Alassane som startet forrige seriekamp.

Det som trolig er sikkert er at lynhurtige Martin Norbye får tillit på høyre kant. Nettopp med tanke på bakrommet som trolig vil komme.

Ny midtbane

Hittil i sesongen er det stort sett Aziz Idris og Vegard Knudsen som har spilt i den sentrale midtbanerollen. I helgen står begge to over på grunn av tre gule kort. Trolig overtar Mads Reginiussen den jobben.

– Jeg kan i hvert fall si at Per Arne Østgård vurderes i en av midtbanerollene. Ellers må vi vente litt med laguttaket, sier Hætta.

Amerikaneren Jay Needham er tilbake etter skade og tar en av midtstopperplassene. Martin Overvik og Jan Egil Brekke spiller sannsynligvis på hver sin back, mens Thomas Andersen og Ole Mathis Vesterheim Hætta sloss om den andre stopperplassen.

– Riktig av sportslig

Hætta lar seg ikke knekke av at sportslig utvalg i klubben har satt hans stilling i søkelyset.

– Det er bra at sportslig utvalg kommer på banen, og at de gjør slike vurderinger. Vi må se helheten for å finne ut hva som er årsaken til at vi taper kamper, sier Hætta og legger til;

– Et fotballag er ikke et enkeltmannsforetak. Vi står samlet og innrømmer lett at det ikke har gått bra hittil i år. Og det er bra vi har et sportslig utvalg bak oss som pusher på. Sammen med dem skal vi klatre på tabellen, avslutter Hætta.