Karl Eirik Steffensen"/>

– Spiller for naivt

Fredrik Tervaniemi mener Alta IF må være langt mer kyniske dersom de skal plukke flere poeng i Adeccoligaen.

UENIG: Dommer Trygve Kjensli sendte Fredrik Tervaniemi av banen i gårdagens oppgjør. Det likte svensken dårlig. 

sport

Den tidligere Alta-keeperen, som nå vokter buret for Nybergsund-Trysil, synes Alta-spillerne opptrådte naivt i gårdagens kamp i Finnmarkshallen.

– Alta har mange gode fotballspillere, men småspill på egen banehalvdel straffer seg veldig ofte i denne divisjonen. Det fører ofte til brudd og målsjanser imot. Det var slik vi fikk begge våre scoringer. I Adeccoligaen må man spille langt mer kynisk defensivt enn det Alta gjorde i denne kampen. De var heldige som slapp unna med to baklengsmål, fastslår Tervaniemi.

Ble utvist

Gårdagens match ble veldig spesiell for den storvokste svensken. Han møtte gamle kjente, fikk med seg tre poeng og ble i tillegg utvist.

– Jeg var skikkelig tent foran denne kampen, og gledet meg stort til å møte Alta-spillerne igjen. Jeg har ikke vært her oppe siden jeg forlot klubben i 2005. Det var moro å spille, men man kan trygt si at det ble mer spennende enn ønskelig mot slutten, ler Tervaniemi, som gikk rett i garderoben etter utvisningen.

– Jeg var redd for at det røde kortet ville gjøre meg til syndebukk. Hadde Alta scoret i sluttminuttene ville jeg følt meg veldig dårlig. Jeg slo meg ned i et hjørne, lukket døra og satte på musikk. Gleden var stor da lagkameratene kom jublende inn i garderoben, smiler han.

– Trenger sårt en seier

Selv om han synes Alta ikke fortjente poeng i denne kampen, håper han at gamleklubben berger seg.

– Det guttene trenger nå er selvtillit. Seks strake tap har sendt spillerne helt ned i kjelleren, og de trenger en god opplevelse på fotballbanen for å snu dette. God psyke er utrolig viktig i dette gamet, understreker Tervaniemi, som er godt fornøyd med tingenes tilstand i sin nye klubb.

– Vi har i likhet med Alta møtt mange gode lag i sesonginnledningen, så 10 poeng på åtte kamper er slett ikke verst. Vinner vi våre to hengekamper er vi jo nesten et topplag, så jeg ser lyst på fremtiden. Nå håper jeg bare Alta tar seg sammen og blir med oss oppover på tabellen.