Magne Ek"/>

Et hakk for små

Juniorene tapte mot Tromsø i cupen, men Alta-treneren var ikke veldig skuffet. Han mener de møtte et av landets beste juniorlag.
sport

Tromsø-guttene var hakket hvassere enn Alta IFs juniorer i gårsdagens cupkamp på Aronnes.

– Tromsø hadde robuste og gode spillere i alle posisjoner. Og det tok oss en omgang å komme opp mot det nivået vi må være på for å ha mulighet til å spille jevnt med dem., sier Alta-trener Bjørn Edvinsen etter at hans gutter tapte 2-0.

Uheldige tidspunkt

Tromsø tok ledelsen rett før pause og trenerne Bjørn Edvinsen og Erlend Olsen la en plan på hva som skulle gjøres i andre omgang.

– 2-0-målet kom på et uheldig tidspunkt for oss. Vi var knapt kommet i gang med andre omgang før de økte til 2-0. Man får et slag i ansiktet når det blir sånn, men jeg synes likevel guttene gjorde en god jobb etter pause.

TIL-guttene var stort sett hodet høyere og hadde noen kilo mer med muskelmasse enn Alta-juniorene.

– De var store og sterke, og de kjempet marginene på sin side, sier Edvinsen.

Begge målene imot burde vært unngått. Ballen kunne vært avklart mye tidligere før den første scoringen, mens den andre kom på et langskudd som duppet inn ved bakerste stolpe.

– Jeg vil kalle begge scoringene for lykketreff, men likevel er jeg ikke i tvil om at TIL vant fortjent, sier Edvinsen.

Gode stoppere

De som imponerte mest på Alta-laget var midtstopperne Gunnar Fallsen og Eivind Dahl Ringard. Spesielt sistnevnte viste at han har tatt store steg det siste året.

– Det er ikke tilfeldig at disse to var med A-laget til La Manga i vinter. De er seriøse i sitt treningsarbeid og tar stadig store steg i utviklingen, sier Edvinsen og fortsetter;

– Det TIL skapte kom stort sett på dødballer. Ellers synes jeg vi hadde god kontroll.

Nå blir det spennende å følge TIL-guttene videre i cupen, for Alta-treneren tror de vil nå langt.

– Jeg tror Tromsø har et av landets beste juniorlag, og jeg tror de kan nå langt. Om jeg har rett så viste denne kampen at vi ikke er så veldig langt bak de aller beste, avslutter Bjørn Edvinsen.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport