Karl Eirik Steffensen"/>

Uaktuell mot Bryne

Midtstopper Jay Needham fikk seg en smell i oppgjøret mot Haugesund, og er ikke med når Alta møter Bryne i kveld.
sport

– Jay fikk en liten smell i kneet tidlig i kampen mot Haugesund, men fullførte likevel med stil. Etter matchen hovnet han veldig opp, og nå er kneet både stivt og ømt. Han skal til nærmere undersøkelser på fredag, men jeg tror ikke det er noe alvorlig, kommenterer Alta IFs assistenttrener Kalle Tjæder.

Overvik og Hætta tilbake

Hvis man noen gang kan si at en skade kom på et greit tidspunkt, må det være foran kveldens oppgjør på Jæren. Både Martin Overvik og Ole Mathis V. Hætta returnerer fra karantener, og er begge sugne på en plass i førsteelleveren. Men en av dem må nok starte på benken. For trolig får Thomas Andersen fornyet tillit etter den solide hjemmekampen mot Haugesund.

– Vi skal ha et spillemøte klokken 15.00 i ettermiddag, og jeg ønsker ikke å si noe om laguttaket før den tid, sier Tjæder.

Thomas Andersen håper naturligvis at han blir tildelt en av de to stopperplassene.

– Klart jeg har lyst til å spille. Det var kjempemorsomt å spille stopper mot Haugesund, og jeg synes jeg klarte meg bra. Men det er treneren som tar ut laget, så jeg er veldig spent på hva han har bestemt seg for.

God magefølelse

Heller ikke hovedtrener Isak Ole Hætta ønsket å si spesielt mye om selve laguttaket da Alta-spillerne trente lett på Bryne stadion i formiddag. Men han er optimistisk, og håper på verdifulle poeng fra bunnlaget.

– Magefølelsen er god. Vi har trent veldig godt denne uka, og spillerne virker giret på å fortsette poengsankingen. Det lover godt. Klarer vi å heve oss et lite hakk fra trening til kamp, tror jeg Bryne skal få trøbbel. Men vi vet at vi møter et godt lag, selv om kanskje tabellen sier noe annet.

Frisk og rask

Midtbanespiller Aziz Idris gjorde også en god kamp mot Haugesund, men måtte ut med skade 22 minutter før slutt. Han trente imidlertid som normalt i dag.

– Jeg er klar til kamp. Jeg kjenner ingenting til skaden, og håper at jeg får fornyet tillit, sier Idris til Altaposten.

Også superinnbytter Diomande Alassane, som avgjorde forrige match med et velplassert skudd på overtid, håper på spilletid mot Bryne.

– Jeg gjør mitt beste uansett om jeg får starte kampen eller kommer inn som innbytter. Kroppen kjennes i hvert fall bra ut, og jeg gleder meg til i kveld, smiler «Dio».

Tøff start for Bryne

I Bryne-leiren er stemningen ikke like lett og fin som hos Alta. Laget fra Jæren har fått en tøff start på sesongen, og har bare kapret ett poeng av 12 mulige. Slikt skaper uro. Sist helg ble det 0-2-tap for Hønefoss, og lokalavisa Jærbladet var ikke nådig med spillerne. De lå også press på spillerne foran Alta-kampen. Slik ble avisas sportskommentar avsluttet:

«På onsdag kommer Alta til Jæren. Kun seier er godt nok. Alt annet er en fotballmessig skandale - som må få konsekvenser».

– Vi har sett laget på tv og kjenner godt deres styrker og svakheter. Vi kommer i hvert fall ikke til å undervurdere dem, ler Kalle Tjæder avslutningsvis.