Karl Eirik Steffensen"/>

Matchvinner på overtid

Diomande Alassane scoret på sin andre ballberøring og fikset 1-0-seier over Haugesund.
sport

Alassane fikk bare to minutter pluss tilleggstid på banen, men han brukte tiden usedvanlig godt. Martin Norbye danset forbi et par forsvarere ett minutt på overtid, og serverte Alassane ballen like utenfor 16-meteren. «Dio» nølte ikke et sekund og sendte Alta IF i ledelsen og publikum i ekstase. Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen var sjanseløs.

Alassane holdt på å score nok en gang minuttet senere, men denne gangen gikk Kristiansen seirende ut av duellen med spissjuvelen fra Elfenbenskysten. Den ene scoringen var imidlertid nok til å senke Haugesund, og Alta har dermed seks poeng på de fire første seriekampene.

Gjestene fra Haugesund hadde også sine sjanser, spesielt før pause. Jay Needham taklet en gjestende angrepsspiller klokkerent innenfor 16-meteren og hindret noe som så ut som en sikker nettkjenning. Det mente imidlertid ikke dommeren, som blåste straffe for Haugesund. Stian Johnsen fyrte løs, men Vidar Nogva var med på notene og reddet fint. Nogva hadde forøvrig en meget god dag på jobben, og ryddet fint opp hver eneste gang Haugesund forsøkte seg.

Alta hadde et par brukbare sjanser før pause, men ingen av skuddene traff mål. Vegard Braaten dro seg fint fri etter få minutters spill, men skuddet strøk utsiden av stolpen. Midtveis i omgangen fikk Braaten en ny mulighet til å teste skuddfoten, men heller ikke det skuddet traff mål.

Kampfakta

Alta - Haugesund 1-0 (0-0)

1-0 Diomande Alassane (90)

Gule kort: Martin Norbye, Jan Egil Brekke, Thomas Andersen og Vegard Knudsen, Alta IF. Eirik Horneland, Haugesund

Dommer: Johnny Ditlefsen, Mo IL

Tilskuere: 1130