Magne Ek"/>

Ny utvisning åpner for Eriksen

Jon Steinar Eriksen er klar til å starte mot Haugesund.
sport

– Det var ikke på denne måten jeg hadde ment å spille meg inn på laget, men hvis jeg får sjansen fra start så er det bare å gripe den, sier Jon Steinar Eriksen, som kom fra BUL i vinter.

Stopperkollega Martin Overvik fikk rødt kort mot Odd siste helg, mens Ole Mathis V. Hætta presterte det samme mot Start i går. Begge må stå over helgens hjemmekamp mot Haugesund.

– Vi har andre i troppen som kan bli valgt før meg, men jeg skal hvert fall gjøre mitt på treningene denne uken, så får vi se hvem Isak Ole velger, sier Eriksen, som fikk de ti siste minuttene mot Start i går.

– Hardt straffet

Kaptein Jan Egil Brekke mener de er blitt hardt straffet etter at de har fått to røde kort på to kamper.

– Jeg sitter med en følelse av at vi nesten ikke har laget frispark denne sesongen, men likevel har vi fått to røde kort. Begge er etter min mening strengt idømt, sier Brekke.

Ole Mathis V. Hætta fikk først gult kort da han, etter en situasjon hvor Start-spiller Fredrik Strømstad var i duell med en Alta-spiller, løp 30-40 meter for å dytte Strømstad over ende. Den tidligere landslagsspilleren hjalp godt på i fallet, men dommeren trakk korrekt opp det gule kortet. Midtveis i andre omgang satte Hætta inn en takling som ikke var av det verste slaget.

– Sånn som han gjorde i den første situasjonen skal vi ikke opptre, så det var greit, men det andre kortet var strengt. Jeg tror ikke dommeren hadde gitt det dersom han hadde husket at Ole Mathis hadde kort fra før sier, Brekke.

Ser positivt i alt

Trener Isak Ole Hætta klarer å se noe positivt selv i at en av hans spillere får rødt kort.

– Jeg kan ikke gjøre noe med utvisningen nå, så jeg må se hva vi får ut av det. Og det som er positivt er at Jon Steinar kanskje får muligheten mot Haugesund og da får vi også han i gang, sier Hætta.