Magne Ek"/>

– Endelig i Polen

Alle hoppdommere drømmer om å sitte i tårnet i Zakopane.

STORTRIVES: Anton Dahl trives i dommertårnet, og forteller om at tårnet i Zakopane er alle hoppdommeres drøm. (Arkivfoto)  Foto: Altaposten

sport

– Og nå er jeg her, sier Anton Dahl fra Kautokeino.

Tirsdag reiste Anton Dahl fra Kautokeino. I dag og i morgen sitter han i dommertårnet når verdenseliten konkurrerer i polske Zakopane.

– Zakopane er et av de største oppdragene vi kan få. Interessen i Polen er veldig stor og arenaen har ikke plass til alle som vil inn for å se. Det står masse folk utenfor gjerdet, sier Dahl.

Norge har 11 internasjonale hoppdommere. Dahl er den eneste som holder til nord for Trondheim.

– Denne gangen var det min tur å dømme i Zakopane. Og det er klart man blir glad når man får slike oppdrag. Zakopane er alle hoppdommeres drøm, sier han.

God markedsføring

Når Dahl sitter i dommertårnet i verdenscuprenn gir det alltid god reklame for Kautokeino.

– Selv om jeg bare er dommer så føler jeg at Kautokeino blir satt på hoppkartet når jeg er ute på jobb. NRKs Arne Scheie pleier alltid å nevne hvor jeg kommer fra. Det betyr at det gir litt reklame for bygda når jeg er i aksjon, sier en fornøyd Anton Dahl.

Han er veldig opptatt av reklameeffekten idretten gir.

– Vi finnmarkinger er på de aller fleste arenaer. Og reklameeffekten av foreksempel Håvard Klemetsen og Ailo Gaup er stor for fylket. Vi er liksom der det skjer, avslutter hoppdommer Anton Dahl.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport