Magne Ek"/>

Landskamper til Alta

Men bare om Alta IFs stadionprosjekt blir realisert. – Helt tilfeldig at dette kommer opp nå, sier Roger Finjord.
sport

Mandag skal kommunestyret bestemme seg for om kommunen skal gå inn med penger i Alta IFs stadionprosjekt. I dag ble det kjent at to norske jentelandslag møter Tyskland på Alta idrettspark i juni - dersom stadionplanene godkjennes.

– Det er samme dispensasjonen det er snakk om. Får Alta dispensasjon til å spille på Aronnes så kan også aldersbestemte landskamper arrangeres på samme arena, sier Roger Finjord i Finnmark Fotballkrets.

Men for at Alta IF skal få dispensasjon til å bruke Alta drettspark må altså det mye omtalte stadionprosjekt godkjennes.

– Helt tilfeldig

Finjord benekter at denne saken kommer opp nå for å legge ekstra press på politikerne.

– Det er absolutt tilfeldig. Finnmark fotballkrets sendte i høst en forespørsel til forbundet om å få arrangere landskamper, og da i god tro om at vi skulle ha en arena som var godkjent. Om vi ikke har en godkjent arena på plass så vil landskampene bli flyttet sørover, sier Finjord.

Alternativet til Alta IF er at Finnmarkshallen opprustes for omlag to millioner. Men det holder ikke for landskampene.

– Alta IF kan få spille sine kamper i Finnmarkshallen hvis den opprustes slik at den tilfredsstiller alle krav, men det er ikke aktuelt å spille landskamper inne i hallen. Da vil kampene bli spilt en annen plass i landet, bekrefter Ole Myhrvold i fotballforbundet.

En ukes fotballfest

Kampene som er planlagt spilt i Alta tirsdag 24. og torsdag 26. juni går mellom U19- og U20-landslagene til Norge og Tyskland. De fire jentelandslagene vil ha med seg en delegasjon på mellom 200 og 300 personer.

– Tyskland kommer med omlag 100 personer og vil være i Alta i en uke. I tillegg planlegges trenerseminar hvor blant annet kretsansvarlige for talentutvikling i alle kretser vil være til stede. Det betyr at det, inkludert de fire landslagene og deres støtteapparat, trolig vil være en plass mellom 200 og 300 tilreisende i Alta som er direkte knyttet opp mot disse landskampene, sier Finjord.

Men også lokale talenter skal få være med på det Finjord kaller en ukes fotballfest.

– Det planlegges fra kretsens side en fotballskole og mange aldersbestemte seriekamper i samme tidsperiode, sier Finjord.

– Og vi har en plan om å sette publikumsrekord for aldersbestemte landslag. Rekorden på 1173 tilskuere ble satt i Florø i fjor.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport