Magne Ek"/>

Stian legger opp

Alta-spiller Stian Ingilæ har bestemt seg for å legge toppsatsningen til side. Det gir trolig en ekstra damespiller.
sport

– Jeg klarer ikke å være 100 prosent skjerpet både på jobb, hjemme med familien og på treningene. Det er fare for at det bare blir sånn halvveis over alt og slik vil jeg ikke ha det, sier Stian Ingilæ som har erfaring fra 1. divisjon både med Alta IF og FK Lofoten.

– Samtidig føler jeg det blir vanskelig å konkurrere med spillere som kan konsentrere seg om fotballen på en helt annen måte enn meg. Og jeg vil ikke la mine valg gå utover jobb og familie, fortsetter han.

Fruen kan satse

At Ingilæ nå har bestemt seg for å ikke satse med Alta IF åpner for samboeren Aina Hindenes. Hun vurderer nå comeback på klubbens damelag.

– Det gjør det mye lettere for meg å spille fotball når jeg vet at han kommer til å være mer hjemme i helgene, sier Hindenes.

– Så jeg skal på treningene i neste uke, men jeg kommer nok til å bruke litt tid på å bestemme meg for hva jeg skal gjøre. Jeg har i hvert fall lyst å trene med damelaget en periode så får vi se hva det ender med, sier hun.

Bygger hus

Sannsynligheten for at samboerparet skal bygge hus i løpet av sesongen er også til stede.

– Vi er i planleggingsfasen for nytt hus og det kommer til å ta mye av min tid. Når det i tillegg kom oppå alt det andre så tror jeg det er greit at jeg kutter satsningen, sier Ingilæ.

– Kan det være aktuelt å trappe litt ned og spille i en annen klubb, for eksempel BUL?

– Det tar veldig mye tid uansett hvilken klubb jeg spiller i, men jeg har egentlig ikke tenkt så mye mer enn at jeg ikke skal spille for Alta, avslutter Ingilæ.

Alta-trener Isak Ole Hætta ønsker gjerne Ingilæ med videre i en eller annen form.

– Det som er sikkert er at han ikke er aktuell for laget ved å være med bare halvveis. Så når han føler at han ikke kan satse skikkelig så er det et riktig valg han har gjort. Men jeg håper vi beholder han i klubben. Stian har lang erfaring fra fotballbanen og kan bli en viktig ressurs for Alta IF, sier trener Isak Ole Hætta.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport