Magne Ek"/>

Berger blir sportssjef

Rune Berger er ansatt som sportssjef i fotballgruppa til Alta IF. I dag ble kontrakten signert.
sport

Rune Berger får samme tittel som Jostein Flo, Lars Bohinen og Egil Østenstad når han nå blir ansatt som sportssjef i Alta IF.

– Jeg skal vel egentlig fortsette med mye av den jobben jeg har gjort i høst. Men nå skal arbeidsoppgavene inn i arbeidsinstruksen, sier Rune Berger som går over i fulltidsstilling som sportssjef.

Han har tidligere vært ansatt som spiller og spilleutvikler. Utviklingsbiten skal han fortsatt ha hovedansvaret for, men om han fortsetter som spiller er fortsatt ikke avklart.

– Jeg er skadet og klarer ikke å spille fotball slik det er nå. Men jeg har ikke gitt opp. Vi får ta avgjørelsen om min egen spillerkarriere i løpet av de neste ukene, sier Berger.

Altaposten kjenner til at Berger har gitt beskjed til trener Isak Ole Hætta at han ikke må regnes med i planene framover. Men om han skulle bli skadefri i løpet av de neste ukene ønsker han å starte jobben med å komme tilbake på banen.

Best kompetanse

Daglig leder i fotballgruppa, Birgit Haugland er glad for å få Berger inn i full stilling.

– Han er den mest kompetente vi kan tenke oss på det sportslige, så vi ansetter han ikke på grunn av hans kvaliteter på banen. Han innehar mye kompetanse som han har opparbeidet gjennom spill i forskjellige klubber. Også på trenersiden vet vi at han har kompetanse, sier Haugland.

Også damene

Berger skal også ha det overordnede sportslige ansvar for damelaget i klubben. Dette er noe han selv har bedt om i forbindelse med ansettelsen. Allerede i kveld har han invitert til møte hvor damelagets opplegg skal diskuteres.

– Vi skal ha et møte hvor vi skal gjennomgå forskjellige ting rundt damelaget, blant annet trenerspørsmålet. Vi har sagt at vi skal satse hardt på damene og det er jeg innstilt på at vi skal får til, avslutter den nyansatte sportssjefen Rune Berger.