Karl Eirik Steffensen"/>

Raufoss mistet lisensen

Norges fotballforbund har sendt Raufoss ned i 2. divisjon.
sport

– Vi sitter her litt skuffet og føler oss litt tomme akkurat nå, men vi har valgt å se framover, og vi har bestemt oss for å anke, sier daglig leder i Raufoss, Tom Løkken, til NTB.

35 av 36 godkjent

NFFs klubblisensnemnd har innvilget klubblisens til 35 av de 36 klubbene som er sportslig kvalifisert for toppfotball i sesongen 2008, og som må ha klubblisens for å kunne delta.

Klubber som spiller i Tippeligaen, Toppserien for kvinner og Adeccoligaen må ha klubblisens. De to som rykker opp fra 1. divisjon for kvinner, og de fire som rykker opp fra 2. divisjon for menn, får unntak første året.

Ny sjanse for Sparta

Raufoss er den eneste klubben som er sportslig kvalifisert for toppfotball neste sesong, som ikke fikk innvilget klubblisens. Blir avgjørelsen stående må klubben spille i 2. divisjon i 2008. I henhold til NFFs kampreglement er det lag som egentlig skulle rykket ned som får en eventuell ledig plass. Derfor vil Sparta Sarpsborg, som havnet på nedrykksplass i år, kunne bli tilbudt plass i Adeccoligaen neste sesong. Raufoss har imidlertid 14 dagers ankefrist, og endelig beslutning blir først klar etter behandling av anken.

Raufoss fikk avslag på sin søknad om klubblisens fordi flere av de økonomiske kriteriene, samt kravet om infrastruktur, ikke er oppfylt.

– Det har skjedd så mye positivt rundt laget i det siste og vi har 14 dager på oss til å vise at vi har noe å fare med, fortsetter Løkken optimistisk.

– Utfordrende prosess

Klubbene som i inneværende sesong spilte i lisenspliktig serie, men som rykket ned til ikke lisenspliktig nivå, er også pålagt å søke om lisens. De er underlagt den samme behandling som øvrige søkere. Av disse klubbene ble Sandviken, Sparta Sarpsborg og Tromsdalen innvilget lisens, mens Grand Bodø, Mandalskameratene, og Skeid fikk sine søknader avslått. For klubbene som fikk avslag hadde dette ingen praktisk betydning, da lisens ikke er påkrevd verken i 2. divisjon for menn, eller 1. divisjon for kvinner.

Klubblisensnemndas leder, Jan Løkling, sier årets behandling av søknadene på herresiden har vært utfordrende ettersom nye lisenskrav er innført.

– Prosessen har vært utfordrende både for nemnda og klubbene, men de aller fleste klubber har gjort en grundig jobb, sier Løkling til Oppland Arbeiderblad.