Jarle Mjøen"/>

Opprykksfesten er startet

Med veteranen Jan Egil Brekke som en solid guide tok Alta IF steget tilbake til norsk toppfotball.
sport

– Vi har tatt et steg videre denne sesongen – først og fremst at vi er blitt klokere fotballspillere. Derfor er Alta IF nå også et førstedivisjonslag, slår veteranen fast i jubelscenene etter at hjemmelaget dunket Mjølner med solide 6-3.

Eldst og best

På et Alta IF-lag som tidvis imponerte, men også inn i mellom framstod som svært sårbare og hjelpeløse, var nettopp Brekke klokest. Og best.

– Det er viktig å holde roen. Vi må tore å bruke ballen, slo han fast i sin forklaring på hvorfor Alta kunne bokføre en ny seier og den desiderte topplassen i divisjonen.

– Vi hadde vel kontroll fra start til slutt, mente venstrebacken som er blant Altas eldste spillere med sine 32 år. Rutinen har han skaffet seg med spill i eliteserie og 1. divisjon med lag som TUIL, Bodø Glimt og TIL.

Rufset

Det startet imidlertid bra for Alta IF. Allerede etter tre minutter ble tidligere Alta IF-spiller Jørn Hansen presset til å sette ballen i eget mål. To minutter senere økte Jan Tommy Haugli til 2-0 etter en godt angrep trukket opp på høyre side.

Så kladdet det meste og Jørn Hansen kunne enkelt redusere. Ikke nok med det. Bare minutter senere satt Roy Arild Rasmussen, også det en tidligere Alta IF-spiller, et frispart i mål etter en gedigen keepertabbe av Said Nornes. Heldigvis svarte Alta IF og roet publikums nerver med et fantastisk angrep som Martin Norbye headet kontant i nettet. Derifra og ut var det meste bare snakk om hvor stor seieren skulle bli.

Tung dag

Det var kun ett unntak som kunne endret kamputviklingen, og det kom i begynnelsen av 2. omgang da Mjøler fikk en dobbeltsjanse til å gå opp til 3-3. Altas unge sisteskanse gjorde imidlertid en meget sterk og viktig dobbeltredning. Imponerende på bakgrunn av en vanskelig start. Dessverre misset Said igjen midtveis i andre omgang uten at det fikk større betydning. Da ledet Alta IF komfortabelt og målet kunne ikke hindre storseieren.

Forsterkninger

– Vi skal utvikle laget vi rykket opp med, men må i tillegg har forsterkninger. Jeg har helt klare tanker om hvor det er viktig å styrke laget, sier trener Isak Ole Hætta – en trener med en uslåelig CV. I fire sesonger som trener for Alta IF har han rykket opp to ganger med laget til 1. divisjon og holdt det ett år i divisjonen (tidlig 90-tallet).

Vi kommer tilbake med utfyllende stoff om kampen, opprykket og framtiden i 1. divisjonen i vår papirutgave mandag.

Kampfakta

Alta IF - FK Mjølner 6-3 (3-2)

1-0 selvmål (2 min)

2-0 Jan Tommy Haugli (5 min)

1-2 Jørn Hansen (21. min)

2-2 Roy Arild Rasmussen (23 min)

3-2 Martin Norbye (28 min)

4-2 Magnus Andersen (66 min)

5-2 Mats Reginiussen (80 min)

5-3 Stian Berg Johansen (74 min)

6-3 Martin Norbye (75 min)

Gule kort: Markus Israelson og Stian Berg Johansen (begge Mjølner)

Dommer: Stig Are Sørensen, Ulfstind.

Tilskuertall: 640