Trekker til sentrum

Det blir løpere langs sentrumsveiene når NNM i orientering starter i morgen.

LØPER IKKE: Thomas Frost skal ikke konkurrere om NNM-medaljer, men prioriterer heller arrangementsdelen når landsdelens beste løpere konkurrerer i Alta.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

– Vi starter med gateorientering i morgen og det er første gang vi har et slikt løp i Alta. Vi tar i bruk område Gamle Sentrum, helt fra rundkjøringen ved Bobbo til rådhuset og rundt skolene, sier løpsleder Thomas Frost i Alta O-lag, som sender ut de første løperne klokken 18.00 i morgen, fredag.

– I den anledning vil jeg be bilister og andre med motoriserte kjøretøy å vise hensyn. Det er naturligvis løperne selv som har ansvaret når de krysser veien, men vi håper likevel andre også er påpasselige da de yngste løperne ikke er mer enn ti år gamle, legger han til. 

150 løpere

Mesterskapet som fortsetter med langløp på lørdag og stafett søndag trekker omlag 150 løpere fra nevnte ti år og opp til over 70.

– Lørdag forflytter vi oss til Storvannet og øvre del av Tverrelvdalen der stafettene også går av stabelen søndag, sier Frost, som selv prioriterer arrangementsdelen og derfor ikke skal ut i skogen.

Kan bli historisk

BUL Tromsø-løperen Gjermund Urseth kan bli historisk i helga. Ingeborg Nordmo Krokstad fra Mellembygd sin eventyrlige rekke med 12 individuelle mesterskapstitler i NNM ble tangert av Tromsø-løperen i fjor. Vinner Urseth i helga vil han trone alene på toppen med 13 titler, en rekord som kan bli vanskelig å slå.

– Jeg anser ikke Gjermund som den største favoritten, men han kan absolutt vinne. Etter mitt syn er Daniel Skjønsfjell fra Nordreisa og Thomas Johnsen fra BUL Tromsø de største favorittene, sier Frost, som heller ikke glemmer Alta-bosatte Stig Løvlund.

Stafettfavoritter 

– Vi vet Stig Løvlund kan løpe utrolig bra, så han vil nok også kunne kjempe om NNM-gull, sier løpslederen om løperen som konkurrerer for Nordreisa.

– Jeg regner med Stig, Daniel og Karl Gunnar Skjønsfjell har en plan om å kjempe om stafettgullet søndag. Der er det blant favorittene, sier Frost før han avslutter med en bønn til de som eventuelt skulle komme over en av postene.

– Jeg håper for all del folk lar postene henge i fred.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport