– Eksoslukta er terapi for sjela

Marie S. Pettersen måtte legge opp, men gir nå tilbake til miljøet ved å ta treneransvaret i Alta SSF.

FULL TILLIT: Motocrossguttene i Alta SSF er strålende fornøyd med at Marie Simensen Pettersen har tatt hovedtrenerjobben i klubben.   Foto: Magne Ek

sport

– Jeg har knapt vært på crossbanen på Kvenvikmoen på to år, men å være tilbake og å kjenne eksoslukta er terapi for sjela. Dette er yoga for meg, sier Marie Simensen Pettersen (21), tre ganger norgesmester i motocross.

Etter noen år på skole i Oslo og Stavanger har hun nå flyttet hjem og ble raskt tilbudt hovedtrenerjobben for klubbens motocrosskjørere.

Føler tillit
I dag trener hun både unge og eldre kjørere, gutter og jenter.

– Jeg er ingen ekspert som overkjører alle. Jeg kan diskturere ting med de mest rutinerte, men jeg føler jeg har tillit også hos dem, sier hun og får bekreftelse fra seksjonsleder for motocross i klubben, Per Erik Ramstad.

– Både kjørerne og vi foreldrene er strålende fornøyde. Hun har peiling og er en tøff trener som tør å stå for sine meninger. Selv om hun er ung har hun absolutt tillit hos kjørerne, sier Ramstad om 21-åringen som har trenerkurs både gjennom 
Norges toppidrettsgymnas og motorsportforbundet.

To trenerjobber
I tillegg til trenerjobb i Alta-klubben er hun trener for motorsportforbundets «Team Norway motorsport jenter» der hun har ansvar for talentfulle jenter i alderen 13 til 16 år.

Ramstad sier klubben har savnet en dedikert trener.

– Helt siden Lasse Hustad flyttet sørover har vi hatt foreldre som har tatt ansvar, med enkelte innspill på noen økter av folk med mer rutine. Alle i foreldregruppa kan derimot ikke skilte med 100-prosent solid faglig kompetanse bak alle meningene våre, sier han med et smil og legger til:

– Nå som Marie er her blir det mer system på ting. Hun har blant annet lagt fram et godt treningsopplegg for hele sommeren, sier Ramstad.

Storfornøyde
Alle de yngste kjørerne A-sportens utsendte traff på banen i går sa seg storfornøyd. – Hun forklarer ting på en god måte som er lett å forstå. Så vi er kjempefornøyde med at hun ville trene oss. Da hun kjørte selv var hun den beste jentekjøreren i landet noe jeg også har tenkt å bli, før jeg blir verdensmester, sa Elle Kari Hætta Ramstad med et smil.

Adrian M. Bjerkan, Edvard L. Simensen, Tobias Strøm Pedersen, Oliver Jonas Henrix og Jan Even Romsdal sa det samme om nytreneren.

– Hun er helt topp, sa de før de med tommelen opp stilte opp til fotografering.

Savnet miljøet
Etter at 21-åringen hadde sikret sin tredje strake NM-tittel og deltatt i flere VM-runder begynte  kroppen å slite. Kyssesyken ble fulgt av lange perioder med sykdom og skader. Sammen med legene fant hun ut at det beste var å legge opp.

– Det var en tøff avgjørelse. Så å være tilbake i miljøet hvor jeg har mange venner, og samtidig gi litt tilbake til klubben som har vært der for meg i mange år, gjør hverdagen bedre. Har jeg en dårlig dag drar jeg til crossbanen for å kjenne litt på eksoslukta, avslutter hun med et smil.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport